PoliticăȘtirile zilei

Buzoianul Andi Cristea, funcție importantă într-o comisie a Parlamentului

Buzoianul Andi Cristea a fost ales, astăzi, vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către deputatul buzoian:

Dragi prieteni,

Astăzi, am fost ales vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Este o onoare și o responsabilitate să reprezint interesele românilor în acest demers important. Aderarea la OCDE va avea un impact semnificativ asupra economiei noastre, generând locuri de muncă, atrăgând investiții și îmbunătățind nivelul de trai. Ca membru OCDE, vom beneficia de experiența și colaborarea cu alte state membre, lucru care ne va ajuta să dezvoltăm politici economice și sociale sustenabile. Mă angajez să muncesc din greu pentru a ne atinge acest obiectiv strategic și să colaborez cu toți actorii politici pentru a realiza viziunea unei Românii prospere și dezvoltate. #România #OCDE #aderare #dezvoltare #economie #investiții #PartidulSocialDemocrat”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Marți, plenul comun al Parlamentului a aprobat constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Având în vedere invitaţia de aderare la OCDE, adresată României la 25 ianuarie 2022, luând în considerare puternicul consens politic intern pentru intrarea în această organizaţie, având în vedere faptul că la Consiliul OCDE din iunie 2022 a fost adoptată Foaia de parcurs, document ce fixează termenii, condiţiile şi etapele procesului de aderare a României la organizaţie, (…) ţinând seama de faptul că la 15 decembrie 2022 prim ministrul României a depus oficial la sediul OCDE Memorandumul Iniţial al României, fapt ce deschide etapa tehnică a procesului, Parlamentul României adoptă hotărârea prin care se constituie Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”, se arată în documentul adoptat de plen.

Obiectivul principal al comisiei va fi examinarea, atât în procedură legislativă la prima Cameră sesizată, cât şi în procedura legislativă la Camera decizională, a iniţiativelor legislative necesare în vederea armonizării şi alinierii legislaţiei cu incidenţă asupra procesului de aderare la OECD, aflate în procedură parlamentară, pe toată perioada activităţii comisiei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button