Educaţie

Buzoianul Tudor Vlaicu, numit ministru al Educației în locul lui Remus Pricopie

Un elev de clasa a VIII-a, diagnosticat cu ADHD, va ocupa, în mod simbolic, pentru o zi, funcția de ministru al Educației. Activitatea face parte din programul „Ministru pentru o zi”, iar nominalizarea elevului buzoian vine din partea ministrului de resort, Remus Pricopie, care l-a cunoscut pe Tudor la o vizită recentă în județul Buzău.
Prezența lui Tudor Vlaicu în biroul celui care conduce destinele educației românești va fi una pur formală, însă emoțiile adolescentului sunt tot atât de mari pe cât este greutatea funcției pe care o va ocupa miercuri. El nu va avea putere de decizie, însă va lua parte la toate activitățile ministrului, inclusiv la ședința de Guvern.
Tânărul va fi însoțit mâine la București de către Valentin BIRO, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din municipiu, locul unde învață Tudor. El are rezultate deosebite la învățătură, fiind apreciat de profesori drept un elev dotat cu o inteligență rar întâlnită la copiii de vârsta lui.
Remus Pricopie l-a cunoscut pe Tudor în cadrul unei vizite a delegației UNICEF la Buzău, acum aproape 3 luni. Atunci, adolescentul i-a povestit ministrului că, în urmă cu câțiva ani, a spart un geam al Primăriei, fapt care l-a făcut pe Pricopie să-l felicite pe Tudor și să afirme că este un copil absolut normal.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: