Cultură

Buzoienii, invitați la concertul aniversar „Corul Lyra la 50 de ani” | Intrarea este liberă

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, începând cu ora 16.00, în sala Teatrului „George Ciprian” va avea loc festivitatea „Corul Lyra la 50 de ani”. Buzoienii sunt invitați să participe la acest concert aniversar, care celebrează o viață de om, pusă în slujba muzicii.

Părintele corului Lyra, profesorul Ştefan Stănescu, a avut această inițiativă în anul 1973, iar de atunci și până astăzi, activitatea a fost neîntreruptă. An de an, corul a reprezentat Buzăul la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale, din țări precum: Franța, Elveția, Austria, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Republica Moldova, Portugalia, Macedonia și Italia.

Mâine, alături de Corul „Lyra”, dirijat de maestrul Ștefan Stănescu, vor mai urca pe scenă Corul „Astra” din Brașov, dirijor Ioan Oarcea, Corul „Pastorala” din Focșani, dirijor Dumitru Săndulachi, Corul „Orantis” din Soroca, Republica Moldova, dirijor Veronica Chitan, Corul „Rodni Svutsi” din Shumen, Bulgaria, dirijor Nikolay Andriyanov, Corul „Happy Kids” din Buzău, dirijor Oana Dobre, Corul „Neagu Ionescu”, corala Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, dirijor Gianin-Cristian Oprea.

Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Intrarea este liberă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button