ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Buzoienii plătesc a doua cea mai scumpă apă din țară | Directoarea Companiei: „E mare prețul apei la noi ? Eu n-aș zice. Cât costă la magazin un bidon cu cinci litri de apă ? Șapte lei! La noi, la Compania de Apă, 7 lei costă o tonă de apă. Adică o mie de litri!”

Buzoienii plătesc a doua cea mai scumpă apă din țară, potrivit apavital.ro, site-ul care monitorizează tarifele practicate de companiile de apă din România. Până acum câteva luni, Buzăul era pe primul loc la prețul apei și al canalizării, însă a fost detronat recent de județul Cluj.

În contextul creșterii prețurilor și al acuzațiilor lansate de unii cetățeni, directoarea Companiei de Apă Buzău a făcut o serie de declarații lămuritoare, potrivit site-ului buzoienii.ro:

E mare prețul apei la noi ? Eu n-aș zice. Cât costă la magazin un bidon cu cinci litri de apă ? Șapte lei! La noi, la Compania de Apă, 7 lei costă o tonă de apă. Adică o mie de litri!”, a precizat sursa citată.

La Buzău, un metru cub de apă a ajuns să coste 7.06 lei, în timp ce tariful pentru canalizare-epurare deste de 5,61 lei pe metrul cub. De fiecare dată, reprezentanții Companiei de Apă Buzău au pus majorarea tarifelor pe seama investițiilor cu fonduri europene, care obligă societatea să crească gradual prețurile.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

6 Comments

  1. Cu sute de angajati tesa, ai aceastei „companii de stat, si tot e gol sediul unde n-ar fi trebuit sa se mute vreodata cat e primarul primar. Asa a zis dansul. Ori a fost imbunat de fosta subalterna, doamna director cea care graieste numai glume proaste ca cea de fata. Eu cred ca aceste cresteri se datoreaza salariilor si a celorlalte cheltuieli inutile dar dese din aceasta societate iar restul e abureala (ca si aceasta cu apa buna).
    Va dati seama, director de societate care are ca obiect de activitate furnizarea (cred ca si producerea) apei potabile, ca aia menajera e supta din pamant si atat presupun, si pune egal intre o apa minerala, oligominerala se numeste (cu minerale, saruri, valori normale de nitriti si nitrati – nu duble ca la asta de la robinet, fara bacterii si alte vietuitoare prin ea), si apa asta, de la robinet? Nu cred ca-n Franta o apuca ora 16.30 in functie.
    Problema buzoienilor e alta. Masina de spalat montata in bucatarie. Apa potabila, ca e clorinata si filtrata prin tifon si ce mai fac ei acolo, costa mai scump decat aia menajera, de la baie. Acesta este si motivul pentru care citirea se face separat, pentru baie, pentru bucatarie. Altfel am spune un consum total si aia e. Cum apa care intra, si iese, canalizarea este facturata la consum, ca doar nu bea careva 1 mc de apa pe luna, cu tot cu ciorbe. Sunt 1000 de litri, e imens.

  2. Doamna minte cu repetitie.
    1. Apa costa 7.06 lei/mc, dar CA Buzau ne obliga sa platim aceeasi cantitate de apa consumata si ca apa aruncata la canalizare, care mai costa inca 5.6 lei/l, deci costul real este de 12.66 lei/l. Nu conteaza daca cineva a folosit apa, de exemplu, la udat gradina, plateste si canalizarea pentru aceeasi cantitate, plus apa meteorica.
    2. Apa la Buzau este, in majoritatea timpului, nepotabila. Cel putin trei zile pe saptamana apa e maron – neagra, imposibil nu doar sa o bei, dar chiar sa (te) speli cu ea.
    3. Apa de la robinet este consumata, in 95% din cazuri, ca apa menajera – spalat, baie, WC etc. A compara aceasta apa cu cea imbuteliata la PET, strict pentru baut, este o magarie, pentru ca imi este greu sa cred ca un director de companie de apa nu stie aceste detalii.
    4. Apa din oras este scumpa nu pentru ca s-au facut investitii aici, in Buzau, ci pentru ca este dirijata catre comunele din jumatate de judet, unde este folosita ca apa de irigatii. Iar aceste investitii le platim exclusiv noi, cei din oras. In loc ca statul / primaria, CJ sa investeasca in sistemele de irigatii, noi, cei din oras, platim irigatiile comunale.
    ASTA este adevarul!.
    Doamna director, dvs MINTITI cu mare nerusinare!…

    1. CE SA FACI DACA E PUSA CA DIRECTOARE PE POLITIC SI O FI FACUT SI SCOALA DE OSPATARI CA SA TE ARDA LA NOTA DE PLATA

  3. Cel mai mult îmi plac sticlele de pe biroul doamnei! Precis au apa de la Compania de Apa. Eticheta e doar o diversiune!

  4. Ce performante manageriale au recomandat-o pe aceasta doamna pentru a ocupa aceasta pozitie de manager a unei companii de utilitate publica, administratora si furnizorul unei resurse vitale vietii si activitatii economice?

    Sau sa fie suficient faptul ca a fost (si este, evident) supusa servitoare a marelui vizionar, conducator si lider nea Costica?
    Nu cumva ei doi, cu mintilor lor sclipitoare, au ingropat firma lui nea Costica, firma care, probabil, fara astia doi ar fi dus-o bine si-n ziua de azi?

    Pai ce-ai facut Bobita, astia doi isi ingroapa propriile afaceri si tu-i pui sa-ti administreze unul orasul si celalalt apa, resursa vitala?
    Meritati si meritam tot ce ni se intampla din cauza acestor doi magistrali cetateni atat de plini de tupeu dar atat de usurei cand e vorba de inteligenta manageriala.

  5. Rog redactia sa ma ajute sa corectez o greseala – dintr-o eroare de editare, pe care mi-o asum, am folosit ca unitate de masura lei/l in loc de lei/mc. Va rog sa modificati dvs unitatile in lei/mc.
    Cu aceasta ocazie imi permit sa ii atrag atentia dnei director al Companiei de Apa Buzau ca masuratorile lor si facturile lor vin in consumuri masurate in metri cubi (mc). Aceasta pentru ca apa potabila are, totusi, o densitate usor diferita fata de de apa distilata. Din acest motiv, a folosi ca unitate de masura justificativa tona (unitate de masa) in loc de metru cub (unitate de volum) denota din parte doamnei director nu doar nestiinta, ci chiar, prin functia pe care o ocupa, prostie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button