Administrație Știrile zilei

Calea Eroilor, în pericol! | Soluția găsită de primarul Toma

Aproape că nu trece o săptămână fără ca în Buzău să nu se înregistreze acte de vandalism. Fie că este vorba despre bănci, coșuri de gunoi sau arbori ornamentali, acțiunile se soldează cu distrugerea unor bunuri publice la a căror realizare contribuim cu toții.

Este și exemplul noii Căi a Eroilor, recent reabilitată și dată în folosință de Primărie, dar care riscă să devină ținta unor manifestări antisociale. Ca formă răspuns, primarul Constantin Toma a decis să monteze camere de supraveghere pe întreaga lungime a Căii Eroilor, iar polițiștii locali să fie permanent în zonă.

Săptămâna trecută, un tânăr din Buzău a fost amendat pentru că și-a urcat mașina pe trotuarul recent reabilitat, ocupând pista pentru bicicliști. Mai mult, edilii se tem că panourile ce compun expoziția de fotografie în aer liber ar putea fi distruse.

Ca să-i prindă mai uşor pe vandali şi să-i poată pedepsi, Primăria a decis să investească în camere video. Ele vor fi instalate pe Calea Eroilor, dar primarul Constantin Toma ar vrea să extindă măsura și în alte zone. În plus, municipalitatea vrea să detașeze în zonă câteva patrule ale Poliției Locale.

  • Unii distrug, toţi plătesc

Poliţiştii locali constată frecvent distrugeri pe domeniul public. Coşuri de gunoi, bănci din parcuri, arbori ornamentali sau flori – nimic nu scapă de agresiunea vandalilor. Fenomenul îl resimte din plin Primăria Municipiului Buzău, cea care investește permanent în dezvoltarea infrastructurii și îmbunătățirea aspectului urban.

Scopul supravegherii video e multiplu. Camerele vor putea surprinde absolut tot ce se întâmplă în zona pe care o acoperă, inclusiv infracţiunile şi faptele antisociale. Se va reduce astfel numărul de acte de vandalism, dar se va putea acționa și pentru ca traficul rutier să fie fluent. Se va putea sesiza rapid un ambuteiaj, o maşină parcată neregulamentar sau o altă situație deranjantă.

Pentru a fi implementată, procedura trebuie să parcurgă câteva etape. Mai întâi se va realiza o analiză a situației din teren, după care se va stabili un necesar și va fi organizată o licitație. Cel mai probabil, montarea camerelor de supraveghere se va concretiza până la finele acestui an.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.