Umor calificat!

Care sunt cele mai importante avantaje ale produselor organice?

Avansarile tehnologice care s-au produs si care inca se produc in lumea moderna desigur ca ne aduc o varietate de avantaje si ne fac viata mai usora, insa stilul de viata modern nu este unul tocmai benefic pentru organismul uman avand in vedere faptul ca adesea nu ne alimentam in mod corespunzator si nu punem mare pret pe calitatea hranei. La ora actuala suntem inconjurati la tot pasul de de alimente procesate, astfel ca intr-adevar este destul de dificil sa putem sta deoparte de fiecare data de toate aceste produse. Un stil de viata sanatos inseamna mai presus de orice o alimentatie corecta si echilibrata, bazata in prealabil pe un consum cat mai mare de fructe si legume.

Produsele organice sau biologice, asa cum mai sunt ele denumite sunt acele produse care in procesul lor de crestere nu au beneficiat de niciun fel de tratament de ordin chimic care sa le grabeasca cresterea, acest lucru reprezentand desigur un avantaj atat pentru consumator, cat si pentru mediul inconjurator care nu mai are de suferit in urma acestor procese tehnologice. O modalitate foarte practica prin care se pot achizitiona astazi produse bio, organice este prin intermediul magazinelor online de profil precum este si Putereaplantelor.ro, magazine care vin in intampinarea noastra cu portofolii din ce in ce mai complexe de produse si la preturi din ce in ce mai avantajoase.  Care sunt insa cu adevarat cele mai importante avantaje ale consumului de produse organice?

Nu sunt tratate cu ierbicide, pesticide sau hormoni.

            Unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de produse organice se datoreaza in principal faptului ca in procesul de crestere al acestor produse nu sunt utilizate substante chimice precum ierbicide, pesticide sau hormoni, astfel ca acestea cresc si se dezvolta in ritmul lor natural, deci vor oferi niste roade exceptionale. In situatia utilizarii acestor substante chimice, roadele vor arata desigur intr-un mod foarte atractiv, insa nu de putine ori ne putem da seama cu usurinta ce ceva anume este in neregula cu gustul acestor produse.

Sunt 100% sanatoase.

            Atunci cand plantele isi urmeaza cursul normal de crestere si omul nu intervine cu niciun fel de substanta de natura chimica in acest proces, rezultatul este desigur un produs 100% natural. Acest lucru reprezinta un mare beneficiu pentru organismul nostru avand in vedere ca acesta isi poate extrage din aceste produse doar nutrienti cu adevarat sanatosi care la randul lor vor contribui la pastrarea starii de sanatate. Mai mult decat atat, un produs cu adevarat organic are un gust mult mai bun decat un produs care a suferit diverse modificari din pricina unor substante chimice.

Fructele si legumele organice isi pastreaza toti nutrientii.

            Tot un avantaj il reprezinta si faptul ca toate plantele care cresc in mod natural reusesc sa isi pastreze in totalitate nutrientii, spre deosebire de plantele care cresc cu ajutorul unor substante chimice care nu doar ca nu dispun de suficienti nutrienti, insa pot fi de-a dreptul toxice pentru organismul uman.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button