Politică

Carmen Ichim, un pas în spate. Cine îi ia locul la Consiliul Județean

Fostul prefect Carmen Ichim a demisionat din funcția de consilier județean pierzând, astfel, posibilitatea de a deveni acel de-al doilea vicepreședinte al instituției. Cel mai probabil, locul ei va fi luat de Felix Rache.

Înainte de startul campaniei electorale pentru locale, Carmen Ichim s-a suspendat temporar din funcția de șef al Gărzii de Mediu. Întârzierea alegerii celor doi vicepreședinți ai CJ a făcut-o însă pe fosta șefă de la „Casa Albă” să își regândească strategia: Cum luni i-ar fi expirat perioada de suspendare de la Mediu, Carmen Ichim risca să piardă postul care a consacrat-o, așa că a decis să renunțe la mandatul de consilier județean.

Conform protocolului semnat de PSD și Pro România înaintea alegerilor locale, cele două partide ar urma să aibă câte un vicepreședinte ales prin votul majorității. Dacă numele celui de la PSD se știe – Adrian Petre -, cel de-al doilea se pare că îi va reveni coordonatorului Pro România la Buzău, Felix Rache.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, alegerea celor doi vicepreședinți întârzie din cauza faptului că nu toți consilierii și-au luat în primire mandatele. În mod normal, ședința de alegere ar fi trebuit să se desfășoare în termen de cel mult zece zile de la constituirea noului consiliu județean. Două mișcări pe scena politică au blocat însă acest lucru: Adrian Mocanu (PMP) a renunțat la mandat în favoarea lui Constantin Popa, iar Cristinel Romanescu (PNL) și l-a cedat în favoarea lui Liviu Enescu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button