PoliticăȘtirile zilei

„Cartonaș galben” pentru liderul CJ, din partea PNL Buzău: „Nu am terminat cu investițiile la Buzău, ca să continuăm la Chișinău”

După ce, ani la rând, au votat constant alături de majoritatea PSD din Consiliul Județean, aleșii PNL Buzău dau un vot de blam unor proiecte propuse de putere. Este vorba despre inițiative ce vizează alocarea de bani pentru parteneriatul dintre Consiliul Județean Buzău și municipiul Chișinău.

Potrivit Șansa News, liberalii din Consiliul Județean au dat glas nemulțumirii și au spus public de ce s-au abținut de la vot în cazul a trei proiecte propuse de PSD. În cadrul unei conferințe de presă, consilierii județeni Ionuț Iuga și Adrian Enescu au arătat că cele trei inițiative au fost dezbătute în comisiile de specialitate, dar că liberalii au anunțat încă de pe atunci că nu vor susține continuare unor astfel de proiecte.

Consilierii județeni s-au abținut la două proiecte de hotărâre care vizau comasarea festivalelor Buzău Fest cu Zilele Chișinăului la Buzău și organizarea unui eveniment unic în perioada 2-5 iunie. În același timp, un vot de respingere a fost dat pe proiectul care prevedea alocarea a 300 000 de euro pentru două proiecte de investiții în Chișinău. Este vorba despre amenajarea Parcului Catedralei din Chișinău și reparații capitale la un pasaj subteran aflat pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Consilierii județeni liberali Ionuț Iuga și Adrian Enescu (foto: Campus TV)

Conform aceleiași surse, consilierii PNL au precizat că nu sunt împotriva susținerii poporului moldovean, ci că doar s-au pronunțat într-un anumit context:

Cred că am patru ieșiri în delegații oficiale ale Consiliului Județean, la Chișinău, în prima fază la Soroca, după, și la Chișinău. Atmosfera este frumoasă,  i-am ajutat, și drept răsplată, ei au votat la alegeri pro-Rusia…Le-am făcut spitalul regional din zona Soroca boboc, prin contribuția Consiliului Județean, cu mobilizarea unor oameni de afaceri români. Deci a fost o unire de forțe. Noi am mai avut un proiect la Chișinău de 500.000 de euro, pe care l-am finanțat și s-a desfășurat în sectorul Botanica. Acum, cum să vă spun, toata lumea, inclusiv presa buzoiană,  a arătat că formațiunea ar fi puțin pro-rusă. Dar nu asta a constituit motivația votului nostru, pentru că până la urmă sunt două instituții care se leagă în activități comune. Dar zic eu, că nu am terminat cu investițiile la Buzău, ca să continuăm la Chișinău.” a explicat Adrian Enescu, consilier județean.

Scandalul finanțărilor pentru localitățile din Republica Moldova a luat amploare în ultima perioadă, mai ales după ce presa a scris că primarul general al Chișinăului este apropiat de Moscova. Mai mult, luna trecută, din Parlamentul de la Chișinău a venit un avertisment cu privire la înfrățirea unor localități din România cu altele de peste Prut. Tot atunci a fost lansat un îndemn către primarii din România să îi refuze vizitele primarului moldovean deoarece, prin înfrățire, nu ar face decât să îl ajute ”indirect să mențină controlul asupra Chișinăului.”. De pildă, primarul Constanței a refuzat o propunere de înfrățire, la scurt timp după ce se declarase în favoarea acordului de parteneriat cu moldovenii.

Până acum, PNL Buzău nu a făcut niciun fel de opoziție președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Lucrurile s-au schimbat însă după supunerea a celor trei proiecte de hotărâre, ale căror ecouri au ajuns și în presa națională.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. soseaua dj203k, de 4 ani nu e gata, are deja gropi, e vai mama lui…bataia de joc continua…sper sa va dati premiu ptr el

  2. Bani aruncati pentru unii care sunt rusificati, mare parte din ei spun ca sunt rusi, au o atitudine aroganta fata de romani, cu ceva exceptii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button