Știrile zilei

Cât de beat a fost prins la volan un individ din Vadu Pașii

La începutul săptămânii, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău u constatat 543 de contravenţii la regimul circulaţiei, au reţinut 31 de permise de conducere şi au întocmit 9 dosare penale. Un șofer din Vadu Pașii a fost prins conducând cu o alcoolemie care i-a lăsat până și pe polițiști cu gura căscată.

Aparatele radar amplasate în special pe arterele cu cele mai mari valori de trafic au înregistrat 272 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză. Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a 12 şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 163 km/h – a fost înregistrată pe DN 10, în afara localităţii Vipereşti, la volanul autovehiculului respectiv fiind identificat un tânăr de 35 de ani, din Buzău. Totodată, cea mai mare viteză în localitate a fost înregistrată pe DN 2 E85, în localitatea Limpeziş – 125 km/h, la volanul autovehiculului fiind un tânăr de 21 de ani din Glodeanu Sărat.

Tot în ultimele 72 de ore, poliţiştii au efectuat peste 400 de testări cu aparatele etilotest, iar în 12 situaţii a fost indicat consumul de alcool. Unul dintre dosarele penale a fost întocmit după ce poliţiştii au depistat, pe DJ 203K, un bărbat de 62 de ani din Vadu Paşii, care a avut o concentraţie alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri au mai întocmit alte 5 dosare penale. Două dintre dosare au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat iar alte trei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere – doi dintre „protagonişti” având dreptul de a conduce suspendat.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close