Economic

Cat de importante sunt jantele în structura unei masini?

Autoturismele sunt alcatuite din sute de mecanisme, care mai de care mai complexe care conlucreaza intre ele si care impreuna reusesc sa puna in miscare masinile de care ne bucuram fiecare dintre noi in orice moment. Masinile au devenit o investitie absolut necesara in lumea moderna avand in vedere ca acestea reprezinta in esenta un mijloc de transport mereu la indemana si cu siguranta este si unul dintre cele mai confortabile. Fiecare componenta care alcatuieste un autovehicul are o importanta deosebita avand in vedere ca pana si cele mai mici defectiuni pot duce in timp la defectiuni majore care pot deveni extrem de costisitoare si pot chiar pune in pericol viata conducatorului si a pasagerilor.

O componenta deosebit de importanta a oricarui autovehicul sunt fara doar si poate jantele, care alaturi de anvelope reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul. Din acest motiv, calitatea acestor componente este foarte importanta si trebuie tratata cu maxima responsabilitate de catre orice conducator auto. Jante pentru masina ta poti achizitiona astazi mult mai simplu avand in vedere faptul ca multe magazine online comercializeaza astfel de produse. Iata asadar cateva motive pentru care jantele sunt componente deosebit de importante pentru masini.

Anvelopele si jantele reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul. 

            Unul dintre aspectele care ofera o importanta aparte acestor produse se datoreaza faptului ca anvelopele impreuna cu jantele reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul. Acest lucru este desigur important avand in vedere ca daca se opteaza pentru anvelope sau jenti slabe calitativ sau care sunt neconforme, in timp pot genera adevarate probleme, printre care pot duce chiar si la o scadere drastica a performantelor unei masini, mai ales pe timpul sezonului rece, atunci cand gheata si zapada de pe carosabil sunt prezente aproape in permanenta.

Ajuta la racirea sistemului de franare.

            Jantele mai sunt importante totodata si pentru faptul ca acestea ajuta considerabil si la racirea sistemului de franare. Cu cat aliajul din care aceste jante este mai rezistent la caldura si este mai aerisit, cu atat se va reduce uzura prematura a placutelor de frana. Desigur ca uzura placutelor de frana este influentata si de alti factori insa prin alegerea unor jante de calitate care sa respecte toate exigentele necesare poate prelungi durata de viata a acestor componente atat de importante.

Cu cat jantele pot absorbi greutatea masinii mai bine, cu atat stabilitatea in timpul virajelor este mai crescuta.

            Probabil ca nu mai reprezinta un secret pentru niciun conducator auto faptul ca jantele au un impact major asupra performantelor unui autoturism. Cu cat jantele alese pot absorbii mai bine greutatea masinii, cu atat stabilitatea masinii in timpul virajelor va fi mai crescuta. Si in acest caz insa trebuie luat in calcul faptul ca exista o serie de factori care au o influenta directa asupra performantelor unei masini, astfel ca jantele nu reprezinta singurele componente care afecteaza gradul de stabilitate al unei masini atunci cand se realizaeaza diverse viraje.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button