Educaţie

Explicația pentru procentul atât de mic

Elevii buzoieni de clasa a douăsprezecea nu țin cu tot dinadinsul să meargă la cursurile de pregătire pentru bacalaureat. O dovedește procentul avansat de șefii Inspectoratului Școlar Județean Buzău, care arată că doar 38.75% dintre absolvenții de liceu vor merge la cursurile de pregătire în perioada 2-12 iunie 2020.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel, în judeţul Buzău, doar 38.75 la sută dintre elevii din ultimul an de liceu vor participa de marţi la cursuri, în clase. În ceea ce-i priveşte pe copiii de clasa a opta, părinţii a 69. 8 la sută dintre ei şi-au dat acceptul pentru participarea la orele de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale.

Procentul mic în cazul elevilor de liceu s-ar putea explica prin faptul că elevii înșiși au decis dacă merg sau nu la școală, cei mai mulți dintre ei fiind deja majori și putând lua singuri această decizie. În cazul elevilor de gimnaziu, motivația școlară intrinsecă a fost dublată, probabil, de intervenția părinților care au decis în număr mare să își trimită copiii la pregătire în prag de Evaluare Națională.

Cert este că, începând de mâine până pe 12 iunie, cursuri de pregătire pentru examenele naţionale vor avea loc în toate unităţile de învăţământ.

În acest sens, în toate unităţile de învăţământ au fost transmise materialele elaborate de minister şi de IŞJ pentru asigurarea participării cadrelor didactice la aceste activităţi, în regim de siguranţă. S-a purces la achiziţionarea de materiale dezinfectante, s-a făcut distribuţia băncilor astfel încât fiecare copil să fie în siguranţă, între bănci să se asigure o distanţă de 2 metri în faţă, în spate şi în lateral”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Conform sursei citate, în şcolile din judeţul Buzău vor fi, ncepând de marţi, clase cu cel mult 9 copii care vor participa la pregătire.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close