Știrile zilei

Ce a cauzat incendiul din Zona Industrială și la cât se estimează pagubele

A fost panică în Zona Industrială din Buzău, acolo unde o instalație a unui producător de geamuri s-a aprins din senin, inundând cu fum hala de câteva mii de metri pătrați.

Joi după-amiază, pompierii buzoieni au fost chemați să stingă incendiul izbucnit la o hală de producție a operatorului situat pe Aleea Industriilor. Imediat s-a dat alarma, câteva zeci de angajați fiind evacuați.

După lichidarea flăcărilor, s-a constatat că de vină pentru izbucnirea incendiului ar fi fost o instalație vacuum ce avea rolul de a lipi între ele foile de geam. Cel mai probabil, banda s-a blocat, iar motorul s-a supraîncălzit, până la izbucnirea flăcărilor fiind doar un pas.

În incendiu au ars peste 40 de saci de material folosit în procesul tehnologic de lipire a foilor de geam. Din fericire, însă, nicio persoană nu a avut de suferit în urma incendiului.

Pentru proprietarul fabricii, greul însă abia acum începe. Instalația complexă care a fost distrusă de flăcări va trebui reparată sau înlocuită, proces care poate dura cel puțin o săptămână. Nemaipunând la socoteală paguba de peste 100.000 de euro, în tot acest timp, fabrica nu va mai putea livra parbrize pentru cele trei mărci de mașini cu care are contract.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button