Știrile zilei

Ce a pățit un bărbat care a mers în pădure la cules de ghebe

Pădurea poate fi un labirint imposibil chiar și pentru cei mai buni cunoscători ai săi. Muntenii știu asta cel mai bine și își iau măsuri atunci când pornesc să cutreiere codrii: se informează despre starea vremii, aleg cărările bătătorite și nu se despart de grup. Sunt însă și cazuri în care regulile sunt ignorate.

În cursul zilei de vineri, în jurul orei 19.00, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, am fost sesizați de faptul că un bărbat de 47 de ani, din Nehoiu, în timp ce se afla la cules de ghebe alături de alte patru persoane, s-a rătăcit în pădurea din zona Gura Teghii.  La nivelul inspectoratului s-a luat măsura alertării și trimiterii în zonă a unui echipaj de jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, sprijinit de efective de pompieri, poliție și voluntari din cadrul grupului care a semnalat dispariția.

  • Și-a petrecut noaptea în pădure.

Acțiunile de cautare au continuat pe timpul nopții, dar au fost îngreunate pe fondul vremii nefavorabile și a terenului accidentat.

La primele ore ale dimineții, căutările au fost continuatate de jandarmi împreună cu pompieri, voluntari și un pădurar. După căteva ore de căutări, în jurul orei 09.00, bărbatul a fost găsit de jandarmii montani în zona împădurită de lângă localitatea Gura Teghii, aflându-se într-o stare bună de sănătate, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a declarat că a stat pe timpul nopții la un adăpost al unei exploatări forestiere.

„Pe aceasta cale, reamintim recomandările generale în ceea ce privește deplasările în zona montană: să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, precum și să nu se depărteze de grupul din care fac parte. Nu în ultimul rând, să își planifice activitățile astfel încât să iasă din zona montană până la lăsarea întunericului.”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Esti un mare prost, Dolanescule! Oamenii aia asa isi castiga traiul, nu band si fumand ca putorile de cojani. Trezeste-te la viata, ametitule si nu mai lua numele marilor artisti in desert!
    Mai bine te duceau tu la padure si nu mai gaseau boalii niciodata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button