Știrile zileiPolitică

Ce politician buzoian vizează o funcție plătită cu peste 5000 de euro pe lună

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, este luat în calcul pentru un post de bugetar plătit cu peste 5000 de euro pe lună. El ar putea ieși din politică, dacă ar ocupa postul vacant de vicepreședinte al Curții de Conturi, post apolitic și cu un mandat de 9 ani.

Potrivit „Adevărul”, Gabriel Avrămescu s-ar afla printre liberalii „luați în considerare pentru a fi susținuți” pentru funcția în cauză. Prima șansă ar avea-o însă Lucian Heiuș, fost șef al ANAF, în prezent secretar general al Ministerului Finanțelor. Heiuș are o experiență de peste un deceniu în zona finanțelor, fiind la un pas să fie și ministru în primul Guvern Cîțu, cel care nu a mai apucat să fie votat în Parlament.

Aceeași sursă susține că o altă persoană luată în considerare pentru această funcție este Anca Boagiu. În prezent, ea este membră în Consiliul de Administrație al TAROM, după ce, anterior, a fost în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare pentru IMM-uri.

Pe lista cu variante pentru Curtea de Conturi mai este și și Gabriel Avramescu, deputat aflat la primul mandat, în prezent lider al filialei Buzău.”, se mai arată în știrea publicată de Adevărul.

Surse din partid susțin că luat în calcul este și Florin Roman, fost ministru al Cercetării și Digitalizării, deși acesta are un profil mai degrabă pe zona de administrație, fiind unul dintre oamenii care comunică des cu aleșii din teritoriu.

Nu în ultimul rând, o altă variantă este Marius Bălu, fost secretar de stat la Ministerul Apărării, dar și fost președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button