CORONAVIRUS

Ești fumător? Atunci, trebuie să citești asta!

Fumătorii care folosesc țigarete mentolate sunt internați mai des la urgență decât cei care fudescărcaremează țigarete normale și prezintă mai des agravări ale problemelor pulmonare cronice, pentru care au nevoie de tratament în spital, scrie bzi.ro.
Acest fapt a fost descoperit în urma unui studiu făcut de mai mulți doctori de la Școala de Medicină din Atlanta. Aceștia au comparat 3.758 fumători de țigarete mentolate si 1.941 fumători de țigarete obișnuite. Deși cele două grupuri prezentau frecvente episoade de agravare a bolii pulmonare obstructive cronice în cele 18 luni de studiu, fumătorii de țigarete mentolate au prezentat mai des agravări severe, riscul de apariție a acestora fiind cu 29% mai mare decât la cei care fumau țigarete normale.
Cercetătorii spun că mentolul ar putea avea un efect anestezic asupra căilor respiratorii, și, de aceea, persoanelor care fumează asemenea țigarete le este  dificil să-și dea seama că boala lor de plămâni se agravează.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: