PoliticăȘtirile zilei

Cine va gestiona muntele de bani de la Poșta Română?

Oficial, tranșarea funcțiilor între partidele de coaliție s-a hotărât de ceva vreme, însă jocurile de culise – mai ales între PNL și USR- PLUS – sunt departe de a se fi încheiat.

Potrivit publicației Revista Blogurilor, în această perioadă se duce o bătălie surdă pe portofoliul Companiei Naționale Poșta Română, de departe una dintre cele mai mari companii de stat. Instituția-mamut păstorește peste 20.000 de angajați, cu o întindere pe 5400 de oficii poștale, și controlează un buget enorm, la care se adaugă și ultimul împrumut, în valoare de aproximativ 40 milioane euro.

Strategia de dezvoltare, care presupune investiții uriașe, după cum a declarat însuși tânărul director general al companiei, liberalul Horia Grigorescu, este așteptată cu foarte mare interes.

Întrebarea care se pune este, ce partid va gestiona acest munte de bani. Va rămâne la cârma companiei Horia Grigorescu? Un alt liberal, dintr-o filială a partidului cu rezultate mai bune în alegeri? Un USR-ist?

Indiferent cine va pune mana pe acest imens angajator de stat, oportunitățile financiare oferite  sunt extrem de atractive pentru toate partidele din coaliție.

Sursa: https://revistablogurilor.ro/gasca-cu-oua-de-aur-din-curtea-statului/

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button