PoliticăȘtirile zilei

Ciolacu: „Am luat decizia corectă” | Ce mesaj vom primi pe telefonul mobil

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, își exprimă încrederea față de implementarea unui sistem modern de avertizare a populației în caz de pericol. Într-o postare pe Facebook, fostul vicepremier vorbește despre oportunitatea unui astfel de sistem, folosind drept exemplu ninsorile din ultimele zile.

Miercuri, Camera Deputaților a votat în unanimitate proiectul de lege privind implementarea sistemului RO-ALERT. Grație acestuia, românii vor primi în timp real mesaje pe telefonul mobil, atunci când există o stare de pericol. Astfel, indiferent de amenințare, cetățenii vor avea timp să ia măsuri pentru a se adăposti.

Trebuie menționat faptul că liderul PSD Buzău s-a aflat la originea acestei decizii adoptate astă-toamnă, pe vremea când era vicepremier în guvernul Tudose.

„Ninsorile abundente din ultimele zile sunt o dovadă în plus că am luat decizia corectă când am hotărât toamna trecută la Guvern că e nevoie rapid de un sistem modern de avertizare a populației în caz de pericol, prin care să limităm pagubele și pierderile de vieți omenești.

Mă bucur că astăzi am votat în unanimitate în Camera Deputaților proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de urgență privind implementarea sistemului ”RO-ALERT”. Toate achizițiile de echipamente sunt finalizate și sper ca în foarte scurt timp acest sistem să fie funcțional.

Oamenii aflați într-o anumită zonă de pericol, indiferent de amenințări, vor primi în timp real mesaje pe telefonul mobil astfel încât să aibă timp să ia măsuri pentru a se adăposti. Mulțumesc coordonatorilor acestui proiect și tuturor instituțiilor implicate, pentru că au reușit să pună pe picioare acest sistem care cu siguranță va fi un succes.”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close