ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

„Cod roșu” la Permise și Înmatriculări: Cozi, nervi, programări date peste cap

Se numește „Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor”, dar, în această perioadă, parcă e menit mai degrabă să pună la grea încercare nervii cetățenilor veniți aici să își rezolve diferite probleme. Despre neajunsurile serviciului aflat în subordinea Instituției Prefectului, dar care funcționează în sediul IPJ Buzău de pe strada Chiristigii, veți putea citi în rândurile următoare.

Când deschizi calendarul programărilor pentru înmatriculări la SRPCIV Buzău, vezi roșu în fața ochilor, iar asta nu este nici pe departe o figură de stil. Calendarul pe august este complet roșu, iar asta din cauza faptului că numeroasele solicitări venite din partea posesorilor de autoturisme cad, de luni de zile, în sarcina unui aparat de personal subdimensionat.

Dacă vreți să înscrieți un vehicul neînmatriculat în România, primul loc liber este pe 1 septembrie 2022.

Neoficial, din cele 12 posturi existente la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, doar șapte au mai rămas ocupate. Ceilalți angajați fie au preferat să plece către alte servicii, fie au ieșit la pensie, fie au intrat în concediu de creștere și îngrijire a copilului.

Și, de parcă asta nu ar fi fost de ajuns, săptămâna aceasta doar două din cele patru ghișee ale SPCRPCIV fost deschise. De pildă, în cursul zilei de marți, ora programărilor nu a mai fost respectată, iar oamenii au petrecut ceasuri întregi la coadă pentru a-și depune dosarele. Unii dintre ei, învoiți de la serviciu, nu au mai ajuns să își ridice numerele în aceeași zi, însă asta nu a fost nimic pe lângă așteptarea de mai bine de o lună de zile până la programare.

Situația de la SPCRPCIV nu este de ieri, de azi. La începutul anului, spun unii cetățeni, întârzierile ajungeau și la 90 de zile. Timpii mari de așteptare i-au determinat pe mulți beneficiari să ceară renunțarea la sistemul de programare și revenirea la liste: „Ne trezim devreme, venim aici și ne trecem pe listă, dar măcar suntem siguri că ne rezolvăm problema”.

Sunt însă și voci care spun că revenirea la un astfel de sistem ar complica și mai mult lucrurile și că problema întârzierilor ar putea fi rezolvată extrem de simplu: angajarea de noi funcționari pe posturile vacante.

Am transmis o solicitare către Instituția Prefectului județului Buzău, pentru a verifica dacă cele prezentate mai sus se confirmă. Cert este că aglomerația și nervii cetățenilor prezenți în sediul SPCRPCIV sunt constante ale acestor zile deloc ușoare pentru noi toți…

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button