EducaţieȘtirile zilei

Colegiul Național „Mihai Eminescu” împlinește 100 de ani de activitate

În săptămâna 11-15 noiembrie 2019, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Buzău îşi deschide porţile către comunitate, pentru a marca un secol de viaţă dăruit educaţiei.

Cu acest prilej, vor avea loc activităţi la care participă elevii şi profesorii de ieri şi de azi ai C.N. „Mihai Eminescu”, oficialităţi, personalităţi marcante din diverse domenii ale vieţii sociale. La Teatrul George Ciprian, începând cu ora 12.00, se organizează lansarea unor evenimente editoriale: Monografia C.N. „Mihai Eminescu” Buzău, realizată de prof. Relu Stoica, ediţie actualizată (luni, 11 noiembrie), precum şi Cartea celor 100 de poveşti (miercuri, 13 noiembrie), cuprinzând amintiri din viaţa de elev eminescian, carte coordonată de prof. dr. Mihaela Nicolae şi apărută la Editura „Ars Docendi” a Universităţii Bucureşti. Tot luni, 11 noiembrie, sunt marcaţi, printr-o festivitate de premiere, cei 100 de ani de management educaţional.

Pe 12 noiembrie, de la ora 12.00, la Sala Consiliului Judeţean, se desfăşoară GALA CENTENARULUI C.N.”Mihai Eminescu” Buzău, moment de evidenţiere a absolvenţilor care au făcut performanţă în diverse domenii de activitate. În deschidere, Irina Vlăduca-Marghiloman va prezenta contextul istoric al înfiinţării acestei instituţii de învăţământ. Înmânarea plachetei centenare şi citirea Decretului Regal de înfiinţare a şcolii vor fi momente de mare emoţie. C.N.”Mihai Eminescu” mulţumeşte public instituţiilor care, de-a lungul timpului, au contribuit la succesul proiectelor acestui colegiu. La GALA sunt aşteptaţi, de asemenea, Marius Bodochi şi Laurenţiu Cazan, personalităţi din lumea artei.

În cadrul proiectului CENTENAR  C.N. „Mihai Eminescu” Buzău,  desfăşurat din ianuarie 2018 până în noiembrie 2019, această instituţie de prestigiu a învăţământului buzoian a organizat evenimente culturale de anvergură, dintre care amintim Concertul Corului  Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, Concertul Alexandru Tomescu şi al viorii Stradivarius, concertul Joc şi Rock susţinut de artiştii Operei Comice pentru Copii Bucureşti, în prezenţa sopranei Felicia Filip.

Între activităţile premergătoare CENTENARULUI, se numără şi lansarea de carte a doamnei prof. Viorica Nebel, O bibliotecă în imagini (1984-1989), moment de emoţionantă evocare a generaţiilor de cititori pasionaţi din acest colegiu. În acelaşi spirit eminescian, Andreea Cristian, elevă gimnazistă, a lansat o carte de ficţiune despre lumea copilăriei, Cufărul viselor. Proiectul 100 de cărţi pentru 100 de ani prezintă în octombrie şi noiembrie 2019, cu sprijinul cotidianului Opinia, sub formă de serial, activitatea valoroasă a profesorilor şi a elevilor din C.N. “Mihai Eminescu” Buzău. 

Oficialităţi, oameni de cultură, elevii şi profesorii de ieri şi de azi ai colegiului sunt invitaţi, în perioada 11-13 noiembrie 2019, la Teatrul George Ciprian şi la Sala Consilului Judeţean, începând cu ora 12.00, să participe la o sărbătoare a spiritului, aşezată sub semnul CENTENARULUI C.N. „Mihai Eminescu” Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: