Știrile zilei

Comuna buzoiană devenită „motor al dezvoltării” pentru Valea Slănicului | Planurile pentru 2024

La sfârșitul anului 2023, Primăria comunei Mărăcineni a inaugurat un proiect așteptat de locuitori de mai bine de 30 de ani. Este vorba despre înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comună, un proiect care, vreme de trei decenii, s-a împiedicat de un mare hop: aducerea conductei magistrale tocmai de la Lipia și subtraversarea râului Buzău și a canalului energetic.

Odată bifate aceste reușite, care au presupus eforturi numai de cei implicați știute, Mărăcineni a devenit un motor de dezvoltare pentru întreaga zonă. La scurt timp, și-au exprimat intenția de înființa rețele de gaze și comunele din jur, iar Poșta Câlnău și Săpoca nu au pierdut timpul, căutând deja proiecte cu finanțare extrabugetară.

Planurile primarului Constantin Dumitru pentru anul 2024 se leagă însă de numeroase alte aspecte ale vieții comunității. În primul rând, edilii se ocupă acum de ultimele proceduri juridice extrem de necesare înaintea branșării și începerii efective a alimentării cu gaze a celor peste 4000 de abonați.

Apoi, sănătatea și educația vor beneficia de aceeași atenție din partea Primăriei Mărăcineni, după cum se arată într-o postare realizată pe pagina de facebook:

În anul 2024 vom face eforturi pentru a asigura servicii medicale de calitate și accesibile tuturor, lucrând împreună cu instituțiile medicale pentru a îmbunătăți infrastructura și a oferi suport comunității.

De asemenea, educația reprezintă una dintre marile noastre priorități. Anul acesta vom investi în reabilitarea totală a școlilor din comună, pentru a le oferi copiilor noștri un mediu propice învățării și dezvoltării lor. Totodată, vom continua investițiile în infrastructura sportivă, prin finalizarea construirii Bazei sportive Tip I de pe strada Balastierei. Împreună cu parcul ce va fi inaugurat în primăvară, baza sportivă le va oferi copiilor și tinerilor condiții optime de recreere și de petrecere a timpului liber.

Ne vom concentra atenția și asupra drumurilor, un alt aspect important al vieții comunității noastre. Anul acesta vom depune la finanțare toate drumurile care au fost reabilitate, în trecut, din bugetul local, dar și pe cele cele care nu au beneficiat încă de astfel de investiții.”

În spiritul protejării mediului înconjurător, Primăria Mărăcineni va organiza o mare campanie de ecologizare în comună și va marca Ziua Internațională a Copilului printr-o amplă acțiune dedicată celor mici, într-o oază de relaxare și recreere, ce va fi inaugurată curând.

Vom continua tradiția premierii cuplurilor care au menținut vie legătura dragostei vreme de zeci de ani, sărbătorind Nunta de Aur.

Mulțumindu-vă pentru întregul suport pe care ni l-ați oferit în acești ani, vă îndemnăm să aveți încredere că vom face tot posibilul pentru a transforma comuna Mărăcineni într-o comunitate mai dezvoltată, mai unită și mai prosperă!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru – Titel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button