Știrile zileiAnunțuri

Comunicat de presă | Finalizarea proiectului „RESTAURAREA, CONSERVAREA ȘI MODERNIZAREA IMOBILULUI SITUAT ÎN  MUNICIPIUL BUZĂU, B-DUL NICOLAE BĂLCESCU NR. 40, ÎN VEDEREA ÎNFIINȚĂRII CENTRULUI MUZEAL I.C. BRĂTIANU”

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Buzău, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Restaurarea, conservarea și modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr.40, în vederea înființării Centrului muzeal I.C. Brătianu”, cod SMIS 116513, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1: Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Obiectivul general al proiectului: impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, corespunzător obiectivului specific al Priorității de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Obiectivul specific al proiectului: restaurarea, conservarea și modernizarea într-o perioadă de 76 de luni a monumentului istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local „Fostul Spital I.C. Brătianu”, ca centru muzeal.

Rezultatele proiectului: 1 obiectiv de patrimoniu restaurat și minim 8.550 vizitatori ai obiectivului de patrimoniu restaurat, la sfârșitul celor 5 ani de monitorizare/operare a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de  20.407.536,04 lei, din care valoarea contribuției din FEDR este de 14.838.684,59  lei.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: monumentul istoric restaurat este un reper cultural și identitar pentru municipiul Buzău, cu valențe coezive și factor de agregare a diferitelor grupuri sociale.  Implementarea proiectului contribuie la păstrarea identității valorilor culturale locale și naționale, stimulează dezvoltarea durabilă, coeziunea și incluziunea socială. Totodată, asigură accesul nemijlocit al cetățenilor la viața culturală, la valorile de patrimoniu, ceea ce constituie o cerință esențială pentru integrarea în spațiul cultural european.

Perioada de implementare: 21.08.2017 – 31.12.2023.

Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la: Dl. LIVIU CIOLAN – Manager proiect,  telefon 0238-414112, fax 0238-725507, e-mail  [email protected].

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul Europeannde Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Ce sa mai vorbim, centru muzeal ne lipsea, era o mare prioritate ! Restaurarea si modernizarea acestui imobil pentru a functiona ca spital nu a fost posibila, ca de, buzoienii nu au nevoie de investitii in sanatate, in schimb infiintam noi cimitire, normal, in timp ce alesii si numitii urbei se trateaza la Bucuresti sau in strainatate. Huooooooo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button