Știrile zilei

Concerte de rock și jazz, filme și proiecte educaționale, toată luna iulie, la Buzău

Oferta culturală, comunicată de Primăria Buzău

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural Alexandru Marghiloman derulează în această perioadă mai multe proiecte culturale și educative pentru toate categoriile de public.

Astfel în perioada 19-25 lulie 2021, Centrul Cultural Alexandru Marghiloman propune publicului buzoian o serie de evenimente culturale şi educative la care accesul este gratuit :

1. Buzăul lui Marghiloman

În perioada 31 lulie-28 August Primăria Municipiului Buzău invită pe toți buzoienii, la festivalul Buzăul lui Marghiloman, festivalul care unește suflete.

De Luni până Miercuri buzoienii sunt invitați în Grădina cu filme de artă
în fiecare Joi puteţi petrece timpul alături de Arată Artă Band & prietenii invitați : Alex Ştefănescu) Alex Nagy/ Trupa fără zahăr.

În fiecare vineri sunt aşteptate cele mai cunoscute trupe de teatru de improvizaţie din ţară: Urban Impro/ Triton/ IELE/ Backstage boys.

Sâmbăta este rezervată concertelor de calitate, alături de: VAMA/ The Mono JAKCS/ Om la lună/ Byron/ Mădălina Pavăl.
Accesul este gratuit

Prin .Buzăul lui Marghiloman”, Primăria Municipiului Buzău, Centrul
Cultural, Alexandru Marghiloman” şi echipa artistică Arată Artă işi doresc
să aducă spiritul care domnea in și în jurul Vilei Albatros.

Oamenii trebuie să se adune şi så se bucure, pret de o lună de zile, in perioada 31 iulie – 28 august, de concerte, spectacole de teatru de improvizaţie, filme de artă. mâncare si băutură de calitate, intr-o atmosfera relaxată şi de mult bun gust.

Programul complet al festivalului „Buzăul lui Marghiloman”

Săptămâna 1:

2 / 3/ 4 august – Grădina cu filme de Artă

5 august – concert Alex Ștefănescu & Arată Artă Band

6 august – Teatru de improvizație –  URBAN Impro

7 august – concert THE MONO JACKS

Săptămâna 2:9 / 10/ 11 august – Grădina cu filme de Artă

12 august – Trupa Fără Zahăr & Arată Artă Band

13 august – Teatru de improvizație – TRITON

14 august – concert OM LA LUNĂ

Săptămâna 3:16 / 17/ 18 august – Grădina cu filme de Artă

19 august – Opera Night cu Alex Nagy / Grațiela Solomon & Arată Artă Band

20 august – Teatru de improvizație – Trupa IELE

21 august – concert BYRON

Săptămâna 4:23/24/25 – Grădina cu filme de Artă

26 august – AVAMPREMIERA spectacolului „Manifestul unei generații” – echipa artistică Arată Artă

27 august – Teatru de improvizație – BACKSTAGE BOYS

28 august – concert MĂDĂLINA PAVĂL & Orchestra

„Buzăul lui Marghiloman” este un festival care cinstește memoria lui Alexandru Marghiloman și care pune Buzăul pe harta culturală a României, prin Vila Albatros – Conacul Marghiloman și grădina sa, transmit organizatorii.

Locul este plin de legende, iar în jurul acestor legende s-a născut acest festival, în care toți cei care iubesc arta și cultura se pot bucura și pot sărbători.

„Un loc al protipendadei buzoiene și bucureștene” ne spune Nicolae Peneș că era acest domeniu. Un spațiu vizitat de mari oameni de stat, un spațiu al petrecerilor de bun gust și al întâlnirilor de calitate.

2. Școala din Parc

De la sfărșitul lunii iunie și până la sfârșitul verii Școala din Parc oferă o vară plină de activități culturale, educative și recreative pentru copii si adolescenți in Parcul Tineretului și Parcul Marghiloman, in fiecare zi , dimineața și după-amiaza.

Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Buzău, propune copiilor si adolescenților o tabără urbană de neuitat cu ateliere precum : Ghizii României, jocuri muzicale, creație, storytelling, limbi străine, activități cu meșteri populari, ateliere de lectură, spectacole de teatru pentru copii și adolescenți și multe alte surprize.

În fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 09:30-12:30, copiii pot participa la activități alături de echipele de mentori și voluntari coordonate de Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” și Biblioteca Județeană, conform calendarului ce însoțește acest anunț, iar de vineri până duminică le-am pregătit copiilor după-amiaza spectacole de teatru și muzică.

Școala din Parc se desfășoara în parcul Tineretului zona Amfiteatru si in parcul Marghiloman zona Vila Albatros Pentru detalii și programul actualizat săptămânal, urmăriți pagina de facebook https://www.facebook.com/scoaladinparc

Accesul este gratuit!

3. Jazz la Conac

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” vă invită în luna iulie, în fiecare duminică, la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare.

O lună dedicată spectacolelor de jazz, în care sunteți așteptați să redescoperiți acest gen muzical la înălțime, într-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio și duo.

Spectacolele sunt adresate atât cunoscătorilor de jazz, cât și celor mai puțin cunoscători, fiind un prilej de a aduce în inimile unui public neinițiat, tainele și magia jazz-ului, creând o experiență cu adevărat unică.


5. Cinema gratis în aer liber

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, au readus filmele bune la cinematograful în aer liber, din data de 9 iulie, de vineri până duminică, timp de o lună.

În fiecare vineri este film pentru copii, sâmbăta film pentru toata familia, duminica film pentru adolescenti și adulți.

„ Vă așteptăm la film!
Locația este: AMFITEATRUL DIN PARCUL TINERETULUI. Ora de difuzare a filmelor este 20:00.
Accesul este gratuit.” precizează organizatorii

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: