CulturăȘtirile zilei

Concurs de cultură generală, la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”

Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” îi provoacă pe elevii buzoieni la un concurs de cultură generală dedicat Zilei Naționale a Culturii și Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu. Competiția va avea loc pe 15 ianuarie și va cuprinde întrebări din literatură, istorie și geografie.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău organizează un concurs de cultură generală – „Bibliotecarul întreabă, cititorii răspund!” – la care îi invită pe toți elevii de gimnaziu și de liceu să ia parte.

Întrebările vor viza cunoașterea scriitorilor români și a celor mai importante opere, cunoaș­terea celor mai importante evenimente din istoria poporului român și a spațiului car­pato-danu­biano-pon­tic.

La concurs pot participa elevi de gimnaziu și elevi de liceu din instituțiile de învățământ din județ, competiția urmând să se desfășoare pe două niveluri de vârstă: clasele V-VIII și clasele IX-XII. Pentru participare este nevoie de permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea se va face individual, la Biblioteca Ju­dețeană, la sediul central – Galleria Mall, până pe 10 ianuarie. Elevii minori vor fi înscriși la concurs de către unul dintre părinți.

Informații suplimentare pot fi obținute de la doamna bibliotecar Mihaela Angela Stan – șef Serviciu „Relații cu publicul” – la numărul de telefon 0238721509.

Mai jos, condițiile de participare și bibliografia concursului:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: