Știrile zilei

Consiliul Județean Buzău și partenerii săi, invitație pentru buzoieni la o nouă zi de distracție

Dacă stați rău cu colesterolul, nu vă duceți astăzi la Berca, unde se desfășoară cea de-a zecea ediție a Festivalului Cârnaților de Pleșcoi. De la orele prânzului până seara, grătarele vor sfârâi fără oprire, iar muzica bună îi va încânta pe cei veniți să târguiască sau să petreacă o zi departe de agitația orașului. 

Ieri, în prima zi a Festivalului Cârnaților de Pleșcoi, la Berca au ajuns mii de pofticioşi, care s-au lăsat atrași de mirosul grătare și de preparatele tradiționale expuse la vânzare aici. Voia bună a fost asigurată de artiștii care au evoluat pe scenă, spre încântarea publicului: Ansamblul „Drăgăicuțele”, Grupul Instrumental Petrică Popescu CJCA,  Ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriței”, Oana Radu Band și Igor Cuciuc.

Pe scena de la Berca a urcat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care și-a reafirmat angajamentul de a face din județul Buzău o atracție importantă pe harta turistică a țării.

La terasele amenajate în târgul comunal din Sătuc, turiştii au putut servi preparate la grătar, mâncare la ceaun, must și bere, iar cei care nu s-au mulțumit doar cu atât şi-au umplut și sacoşele pentru acasă.

Astăzi, buzoienii sunt chemați la o nouă zi de distracție, alături de Taraful Ionel Tudorache, Neagu Zamfir, Alexandra Panaete si Ansamblul Folcloric “Plaiurile Mioritei”.

Festivalul dedicat cârnaților de Pleșcoi are loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, în târgul comunal din Sătuc, Berca. Organizatorii festivalului sunt: Consiliul Județean Buzău, Primăria comunei Berca și Băcănia lu’ Nea Ticu.

Video cu spectacolul din prima seară, AICI.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button