Administrație

Consiliul Județean ia măsuri în privința intersecției generatoare de accidente de la Florica

Intersecția situată pe E85, în dreptul localității Florica, este considerată una dintre cele mai periculoase din județul Buzău, aici având loc frecvent accidente rutiere. Problema trenează de ani buni și, în ciuda faptului că ea ar cădea în sarcina autorităților centrale, Consiliul Județean Buzău este cel care a făcut primul pas pentru identificarea unei soluții de rezolvare.

În cadrul unei conferințe de presă susține astăzi, la sediul Consiliului Județean, președintele Petre Emanoil Neagu a declarat că a luat deja legătura cu ministrul Transporturilor și cu factorii responsabili din regionala de care aparține Buzăul pentru a le propune o soluție de rezolvare cât mai rapidă:

Pe DN2 E85, la intersecția cu șoseaua spre Florica, zona nu este semnalizată corespunzător, în pofida unui trafic intens către și dinspre București. Nu există indicatoare de presemnalizare care să îi avertizeze din timp pe conducătorii auto că urmează un drum secundar. În zonă se circulă cu viteză mare, iar șoferii, în multe situații, îi observă prea târziu pe cei care urmează să vireze pe drumul către Florica, ceea ce determină numărul mare de accidente și tamponări din această zonă periculoasă.

Cel mai recent eveniment rutier în zonă a avut loc la începutul acestei săptămâni, patru mașini fiind implicate într-un carambol care a avut la bază neacordarea de prioritate. Lărgirea benzilor de circulație și semnalizarea corespunzătoare a zonei ar putea pune punct seriei de accidente produse aici în ultimii ani.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: