Știrile zilei

Constantin Toma: „Există forțe politice care vor să ne scoată din UE și din NATO”

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, avertizează că în prezent există „forțe politice” care vor să scoată România în afara Uniunii Europene și a NATO. Afirmația a fost făcută în cadrul unei postări pe Facebook.

Fără a preciza despre ce partide este vorba, primarul Buzăului, care este și președintele organizației municipale a PSD Buzău, a ținut să transmită că „viitorul nostru este în Uniunea Europeană și în NATO și nu în direcția Moscova!”.

Este și motivul pentru care PSD a decis, în cadrul forurilor statutare: alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare de pe 9 iunie, având un singur obiectiv comun: ” acela de a alege oameni care să se păstreze ca țară în Uniunea Europeană și în NATO”

Redăm, mai jos, postarea primarului Constantin Toma:

Dragi buzoieni,
Ieri, 21 februarie, am participat la Palatul Parlamentului la întâlnirea Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Social Democrat (PSD) care trebuia să decidă prin vot dacă suntem de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în 9 iunie 2024.

La precedenta întâlnire a CPN, am susținut și în numele colegilor primari PSD de municipii din toată țara, necesitatea comasării celor două tipuri de alegeri, chiar dacă unii colegi din acest for de conducere al PSD nu erau de acord.

Ieri s-a aprobat ținerea acestor alegeri pe 9 iunie, iar în cuvântul meu am afirmat că este benefic pentru țară ca aceste alegeri europarlamentare să se țină în același timp cu alegerile locale pentru că au un singur obiectiv comun, acela de a alege oameni care să se păstreze ca țară în Uniunea Europeană și în NATO!
Dezvoltarea Buzăului și a oricărei localități din România se face în acest moment preponderent cu bani europeni, iar la graniță avem război. În același timp, putem circula liber oriunde în Europa și putem munci și locui unde dorim!

Toate se dezvoltă și acest fapt este demonstrat și de creșterea PIB-ului (Produsul Intern Brut) României, de la 30 de miliarde de dolari în 1989, la peste 300 de miliarde de euro în 2023, chiar dacă mai există sărăcie în țară!

Dar există forțe politice care au crescut mult în sondaje în ultimul timp, care vor să ne scoată din Uniunea Europeană și din NATO!

Sper ca dezbaterile din campania electorală pentru alegerile din 9 iunie să-i convingă pe toți buzoienii și pe toți românii, că viitorul nostru este în Uniunea Europeană și în NATO și nu în direcția Moscova!”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

10 Comments

 1. ….hai să le zicem ‘aiureli și abureli ‘ ce zice , în general tomy boy!…nu se iese așa ușor din ue și nato !…uk a ieșit din ue printr-un referendum apoi a durat încă 3-4 ani ieșirea efectivă!… dar suntem obișnuiți cu ‘smecheriile’ acestui tomy boy!…ce ușor e să minți și să prostești bizonianul – open citizen!…

 2. Stimate reporter, reclama făcută ăstuia decredibilizeaza . Există subiecte care chiar merită urmărite și promovate. Dacă nu vă respectați ca jurnalist, măcar pe noi ,care mai aruncăm câte un ochi curios peste aceste situri de „știri”.
  Vă mulțumim.

 3. Explicatii de 2 lei, vreti sa fiti voi PSD + PNL peste tot: primari,parlamentari,guvernanti, europarlamentari. Vreti sa nu mai aveti nici o opozitie, doriti sa deveniti partidul unic asa cum era odinioara, PCR ! Jos labele murdare de pe tara Toma !

 4. Ce sa facem și în UE. Numai hoții. A văzut Toma cit au venit facturile la electrica la buzoieni zilele acestea.? Asa este în UE?Intreb și eu.

 5. „…au un singur obiectiv comun, acela de a alege OAMENI CARE SĂ SE PĂSTREZE CA ȚARĂ în Uniunea Europeană și în NATO!”

  Deci oamenii aleși (și numai ei!) se vor „pastra” ca țară, da?

  E doar una din multele perle pe care le conține această nouă „zicere” a dlui Toma, iar întrebarea mea e cât se poate de serioasă: omul ăsta a mers vreodată la școală?

  Mulți dintre români nu vor merge anul acesta la alegeri PENTRU CĂ SUNT PATRIOȚI: suntem țara cea mai coruptă din Europa, țara condusă, pe toate palierele, de cei mai neșcoliți oameni, de hoți, de aranjiști și nepotiști. E singura formă de protest non-violent, similară cu linia politică a lui Martin Luther King Jr. La ticăloșia actualilor politicieni și edili (și mă refer aici la TOATE partidele și toți politicienii), răspunsul final, care nu va întârzia chiar atât de mult pe cât speră ei, va fi, daca nu o nouă revoluție, măcar o răscoală.
  Din păcate, ponoasele le vom trage noi, toți, iar foloasele vor fi vizibile doar de la Kremlin.

 6. Cum dracu are logica sa protestezi nemergand la vot?
  Daca nu mergi la vot merg tucarii lu’ toma-faliment si uite-asa iese iar primar 4 ani si iar ne baga sub nas referendumul tembel cu Tintestiul natal, si uite-asa desfiinteaza toate locurile de parcare si aduce rable de autobuze cumparate prin neamuri interpuse, uite asa da lucrari „la licitatie” firmei partidului, uite-asa isi face de cap. Pentru ca voi, „patriotii”, „desteptii”, protestati, chipurile.
  Iesiti naibii la vot si votati pe oricine, chiar si pe Mickey Mouse numai sa scapam de incapabilul asta!
  Lasati dracu pseudo-protestele ca in lumea reala conteaza optiunile, nu jocurile de-a adolescentii suparati. Pe astia in doare in cot de protestul vostru, daca iese toma-faliment primar din nou masina de facut bani merge in continuare, inca 4 ani.

 7. E PRAF IN OCHI ASA CA VIN ALEGERILE SI UITE CUM TINE PSD UL CU OAMENI SI MAI ALES TOMY BOY PE UN CAL ALB PRECUM MIHAI VITEAZU E CAM PANARAM TOT CE SA SPUNE ASA CA JOC DE GLEZ SI MERGEM MAI DEPARTE DATI COMENTARIUL NU MAI CENZURATI MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!