Economie&Business

Contribuțiile CAS se reduc de la 1 iulie

Vești bune pentru angajatori. După reducerea prețului la energie electrică, guvernul are ca următoare ţintă şi scăderea preţului la gaze, urmând ca, de la 1 iulie, contribuţiile la CAS pentru angajator să se fie și ele reduse.

„Am făcut eforturi mari ca preţul la energie electrică să scadă şi următoarea taxe editmare provocare este la preţul gazelor. Am discutat despre faptul că România, de 1 iulie, va aplica reglulamentul european care permite reducerea cu 85% a cheltuielilor pe care marea industrie le are privind certificatele verzi şi, de semenea, că de la 1 iulie putem reduce contributiile de asigur sociale”, a anunţat premierul Ponta.

În prezent, cotele de contribuţii de asigurări sociale plătite de angajator sunt: pentru condiţii normale de muncă (pensii) – 20,8%, asigurări de sănătate – 5,2%, fond concedii şi indemnizaţii – 0,85%, fond de şomaj- 0,5%, fond de garantare a creanţelor salariale – 0,25%.
Angajatul plăteşte contribuţii sociale astfel: asigurări de sănătate – 5,5%, fond de şomaj – 0,5% şi contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) – 10,5%.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close