Știrile zilei

Copil dispărut în zona împădurită a Mănăstirii Ciolanu

Sperietură groaznică pentru o familie din Buzău, aflată astăzi într-o drumeție în zona Mănăstirii Ciolanu. La un moment dat, fiul în vârstă de 9 ani a dispărut de lângă părinți, ceea ce a dus la declanșarea unei ample operațiuni de căutare.

Totul a început în jurul orei 19.30, atunci când polițiștii din Buzău au fost sesizați de către o mamă cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a județului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie și nu îl mai găsește.

Având în vedere sesizarea, ora târzie, condițiile de luminozitate scăzută, dar și specificul zonei, deluros și în mare parte împădurit, polițiștii s-au deplasat de urgență la locația indicată de către apelanta și au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului.

Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și reprezentanți silvici și ai autorităților județene/locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflați în zonă, dornici să contribuie la activitățile desfășurate pentru găsirea minorului.

Astfel, la numai o oră de la sesizare, unul dintre voluntari anunța, spre liniștea tuturor celor implicați, că a găsit copilul.

Minorul a fost predat polițiștilor și personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar și pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări.

„Din discuțiile purtate, a reieșit că, în urma participării la un joc, nemulțumit fiind că ar fi pierdut, s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conștientizeze pericolele la care s-a expus.

Mâinile mamei, așa cum se văd în imagine, spun totul despre îngrijorarea generată de gestul fiului.

Polițiștii reamintesc tuturor copiilor că părăsirea zonei de siguranță poate aduce pericole a căror proiecție nu o au încă, având în vedere vârsta fragedă.

Plecarea voluntară nu este o joacă, riscurile la care se expun în acest fel pot fi multiple, diverse și, uneori, iremediabile!

Polițiștii adresează și părinților recomandarea de a urmări îndeaproape comportamentul copiilor și de a menține contact vizual permanent cu aceștia atunci când se află în zone de agrement.

Mulțumim tuturor celor ce s-au alăturat activităților de căutare!”, a transmis IPJ Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button