Știrile zilei

Coronavirus, la Tribunal și la Judecătorie

Un magistrat de la Judecătoria Buzău și alți trei angajați ai Tribunalului au fost depistați pozitiv la testul pentru coronavirus. Instanțele nu s-au închis însă justițiabililor li se sugerează că pot solicita judecata în lipsă, pentru a evita riscul de răspândire a virusului.

Potrivit unui comunicat de presă al Tribunalului Buzău, instanță la care au fost confirmate trei cazuri, au fost luate măsuri de igienizare a tuturor spațiilor din sediul instanței, precum şi măsuri de carantinare a contacților direcți.

Astfel, activitatea de judecată nu este în prezent afectată.

„În vederea evitării riscului de răspândire a virusulul SARS-CoV-2, pentru a asigura sănătatea justițiabililor precum şi sănătatea şi securitatea în muncă a personalului instanței, dar şi pentru o bună desfăşurare a activității de judecată, vă înştiințăm că în cauzele în care prezența personală nu este necesară, justițiabilii au posibilitatea de a solicita judecata cauzei în lipsă, actele de procedură urmând a fi comunicate prin mijloace electronice”, au transmis reprezentanții Tribunalului Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button