Știrile zilei

Costi este în stare gravă, după un accident înfiorător

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna buzoiană Berca, se află în stare gravă la ATI, după ce a suferit un grav accident de motocicletă produs, ieri, pe DN 10. Medicii fac tot posibilul să îl țină în viață.

Duminică după-amiază, Costi se plimba cu motocicleta pe Drumul Național 10, Buzău-Brașov. La un moment dat, ajuns în localitatea Poienile din comuna Cislău, tânărul a pierdut controlul asupra direcției și a ieșit în afara carosabilului.

Ce a urmat pare desprins din filmele de groază. Imaginați-vă o motocicletă izbindu-se violent de un gard din beton, după care trupul tânărului este aruncat într-o curte.

De altfel, bubuitura a fost cea care i-a scos pe oameni la porți, iar cei mai curajoși au sărit să îi acorde primul ajutor.

Oamenii l-au găsit zâcând în curte, dincolo de gardul din beton pe care motocicleta l-a spulberat ca pe un băț de chibrit.

Tânărul s-a ales cu multiple fracturi și a fost transportat la UPU, unde mdicii l-au trimis imediat la CT. Rezultatul avea să releve o serie de probleme grave, dintre care cea mai importantă a fost hemoragia internă. Pentru aceasta a și fost operat de urgență, însă medicii au fost rezervați încă de la început în privința prognosticului.

Potrivit dr. Ștefania Manolescu, pacientul a suferit un traumatism de coloană cervicală cu fracturi, fractură scapula bilateral, traumatism toracic forte cu fracturi costale, hemopneumotorax stâng cu contuzie pulmonară importantă pe stânga și hemoperitoneu.

„Din primele date de la fața locului a reieșit că un motociclist de 30 de ani, din Berca, în timp ce se deplasa pe direcția Brașov către Buzău, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Accidentul s-a soldat cu rănirea motociclistului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.”, a transmis IPJ Buzău la scurt timp de la producerea accidentului.

În continuare, Costi se află pe secția Anestezie Terapie Intensivă, însă starea lui este gravă. Inconștient și intubat, tânărul nu poate fi transferat la o unitate spitalicească din București, însă toatp lumea speră ca el să își revină.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!