EconomicSportȘtirile zilei

AUSTERITATE | Primăria taie o jumătate de milion de euro din bugetul Gloriei Buzău

Semne rele anul are pentru sportul buzoian. După ce a scăpat ca prin urechile acului de anunțata desființare, SCM Gloria Buzău s-a trezit cu un buget mai sărac cu 500.000 de euro. Iar tăierile nu se opresc aici.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri,12 februarie, primarul Buzăului a anunțat că a tăiat deja  jumătate de milion de euro din bugetul formației din Crâng. Măsurile de austeritate nu se opresc aici; Constantin Toma a precizat că, în continuare, vor fi reduse atât salariile personalului clubului, cât și cheltuielile de funcționare:

“Eu fac simulări, scenarii, pe bugetul local din luna octombrie. Astăzi am avut cu Gloria Buzău. Am luat fiecare și am verificat. Așa discutăm problema. De unde mai tăiem? Ce facem să funcționeze mai departe jucăria, la o risipă cât mai mică, adică să fie reduceri de costuri cât mai mari. Deci, am reușit inclusiv pe bunuri și servicii să ne ducem până la 500 de mii de euro tăiate până astăzi. Periodic îi chem și îi întreb cum au funcționat înainte, cum funcționează acum. Suntem în discuții și cu grupuri din afara țării, și cu grupuri din țară pentru a găsi investitori buni.”, a declarat primarul Constantin Toma pentru sansanews.ro.

Lipsa fondurilor a făcut ca, la începutul acestui an, autoritățile buzoiene să anunțe retragerea echipei de fotbal Gloria Buzău din Liga a II-a. Ulterior s-a revenit asupra deciziei, urmând ca formația lui Ilie Stan să fie menținută în eșalonul secund până la finele actualei ediții de campionat.

Între timp, se poartă discuții în vederea găsirii unui investitor privat care să preia Gloria Buzău. Dacă acesta nu va fi identificat, cel mai probabil echipa va fi retrasă din campionat.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button