Utile

Cu ce ar trebui să îmi hrănesc pisica pentru a preveni obezitatea?

În prezent, problema obezității la pisici devine din ce în ce mai frecventă. Mulți factori pot contribui la supraponderabilitatea acestor animale, dar unul dintre cei mai importanți este alimentația inadecvată. O dietă adecvată joacă un rol esențial în menținerea unei greutăți sănătoase la pisici. În acest articol, vom discuta despre importanța unei diete echilibrate pentru pisici, cele mai frecvente greșeli comise la hrănire, beneficiile hranei umede pentru pisici, cum să găsim hrana potrivită pentru controlul greutății, sfaturi pentru controlul porțiilor și alegerea mărcii potrivite de hrană pentru pisici. De asemenea, vom aborda rolul magazinelor de animale de companie în furnizarea de hrană de calitate pentru pisici și alte strategii pentru a ajuta la prevenirea obezității la pisici. Mai presus de toate, însă, ar trebui să acordăm prioritate sănătății pisicilor noastre printr-o alimentație adecvată.

Problema obezității la pisici

Obezitatea este o problemă comună în rândul pisicilor, iar consecințele pot fi grave pentru sănătatea acestor animale. Supraponderabilitatea la pisici poate duce la diabet, boli de inimă, boli articulare și, de asemenea, poate reduce speranța de viață. Principala cauză a obezității la pisici este consumul excesiv de calorii în raport cu nevoile lor energetice, ceea ce înseamnă, de asemenea, prea puțină mișcare pentru pisici. Adesea, proprietarii de pisici nu realizează câte calorii consumă animalele lor de companie, ceea ce duce la supraponderabilitate. Pisica nu are ocazia să alerge, să sară și să se comporte în mod tipic pentru specie și, din acest motiv, mușchii săi nu sunt suficient de activi și este practic imposibil să ardă calorii. De aceea, este atât de important să înțelegeți bine rolul pe care îl joacă o dietă echilibrată în menținerea unei greutăți sănătoase pentru pisica dumneavoastră și în menținerea animalului de companie activ!

Greșeli făcute atunci când se hrănesc pisicile

Există mai multe greșeli comune făcute atunci când hrănim pisicile care pot contribui la supraponderabilitate. Una dintre cele mai frecvente este cantitatea excesivă de gustări și de recompense oferite pisicii între mese. Aceste gustări sunt, de obicei, bogate în calorii și pot cauza supraponderabilitate dacă sunt date în exces. O altă greșeală este aceea de a da hrană pentru câini pisicilor. Dietele pentru câini nu sunt potrivite pentru pisici din cauza diferențelor de nutrienți de care au nevoie pisicile. Proprietarii de pisici ar trebui să evite să le dea hrană pentru câini pentru a evita deficiențele nutriționale.

Avantajele hranei umede pentru pisici

Hrana umedă pentru pisici are multe avantaje față de hrana uscată. În primul rând, este bogată în apă, ceea ce ajută la satisfacerea hidratării pisicii dumneavoastră. O hidratare adecvată este extrem de importantă pentru menținerea unei greutăți sănătoase la pisici. În plus, hrana umedă are adesea o densitate mai mică decât cea uscată, ceea ce poate fi benefic pentru pisicile supraponderale. De asemenea, gustul și textura hranei umede sunt de obicei mai atrăgătoare pentru pisici, ceea ce le poate încuraja să mănânce și le poate crește pofta de mâncare. Prin urmare, merită să luați în considerare introducerea hranei umede în dieta pisicii dumneavoastră, mai ales dacă aceasta este supraponderală.

Alegerea hranei potrivite pentru controlul greutății

Alegerea hranei potrivite pentru controlul greutății este esențială pentru a menține o greutate sănătoasă la pisici. Există multe mărci de hrană pentru pisici pe piață, dar nu toate sunt potrivite pentru pisicile supraponderale. Proprietarii de pisici ar trebui să caute alimente care sunt mai sărace în calorii ȘI carbohidrați, dar care sunt totuși bogate în nutrienți esențiali. De asemenea, merită să acordați atenție compoziției hranei și să evitați produsele care conțin materiale de umplutură, aditivi artificiali, conservanți și coloranți. În cazul pisicilor supraponderale, se recomandă consultarea unui medic veterinar pentru a obține o recomandare cu privire la starea de sănătate a pisicii, dacă excesul de greutate a provocat deja modificări nedorite în funcționarea organelor interne. Modificările se observă cel mai rapid în sistemul urinar al pisicii, precum și în sistemul circulator.

Controlul porțiilor și programul de hrănire

Controlul porțiilor și stabilirea unui program de hrănire sunt esențiale pentru menținerea unei greutăți sănătoase la pisici. Proprietarii de pisici au adesea tendința de a le da pisicilor lor porții prea mari de hrană, ceea ce duce la supraponderabilitate. Merită să fiți atenți la recomandările privind cantitatea de hrană dată pisicii, care se găsesc pe ambalajul alimentelor. Nu uitați că doza de hrană trebuie ajustată în funcție de vârsta, greutatea și nivelul de activitate al pisicii dumneavoastră. În plus, stabilirea unui program regulat de hrănire va ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase la pisici. Este recomandat să hrăniți la anumite ore ale zilei și să evitați să dați gustări între mese. O altă regulă de bază este că, cu cât pisica primește mai des porții mici, cu atât mai bine. Evitați să dați porții mari de mâncare rar.

Rolul magazinelor de animale de companie în furnizarea de hrană de calitate pentru pisici

Magazinele de animale de companie joacă un rol important în furnizarea de hrană de calitate pentru pisici. Astfel de magazine oferă o gamă largă de mărci de hrană care sunt potrivite pentru pisicile supraponderale. Personalul calificat de la magazinul de animale de companie Fera.ro are cunoștințe despre nutriția pisicilor și poate oferi sfaturi proprietarilor de pisici cu privire la alegerea hranei potrivite. Magazinul online de animale de companie oferă, de asemenea, livrarea la domiciliu a hranei, ceea ce este convenabil pentru proprietarii de pisici. Prin urmare, este recomandat să apelați la magazinele de animale de companie pentru a oferi pisicii dumneavoastră hrană de calitate.

Alte strategii pentru a preveni obezitatea la pisici

Pe lângă alimentația adecvată, există multe alte strategii care pot ajuta la prevenirea obezității la pisici. În primul rând, oferiți-i pisicii dumneavoastră o activitate fizică regulată. Jocul interactiv, cum ar fi jucăriile de tip „ascunde-te și caută” sau prinderea unei mingi, poate ajuta la arderea excesului de calorii și la menținerea pisicii dumneavoastră la o greutate sănătoasă. De asemenea, este o idee bună să limitați accesul pisicii dumneavoastră la gustări nesănătoase și la hrana umană, care poate fi bogată în calorii și nesănătoasă pentru pisica dumneavoastră. Vizitele regulate la medicul veterinar sunt, de asemenea, importante pentru a monitoriza greutatea și sănătatea pisicii dumneavoastră.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!