Știrile zilei

Cum a ajuns viceprimarul Ionuț Apostu în atenția unei jurnaliste din Australia

Realizarea la Buzău a primei trecere de pietoni 3D din România a produs ecouri în presa internațională. După ce, anul trecut, presa a prezentat „zebra” 3D realizată în faţa Liceului de Arte „Margareta Sterian”, o jurnalistă din Australia se arată interesată de proiectul de la Buzău.

Potrivit viceprimarului Ionuţ Apostu, jurnalista Aneeta Bhole de la ABC NEWS Australia şi-a manifestat interesul de a rea­liza un material despre trecerea de pietoni 3D de pe strada Bucegi.

„După ce a fost realizată această trecere de pietoni, în luna noiembrie, am postat mai multe imagini pe Facebook şi pe contul meu de Instagram. Ele au fost apoi preluate de cei de la revista Descoperă. Ulterior, jurnalista Aneeta Bhole de la televiziunea ABC NEWS Australia i-a contactat pe cei de la Descoperă, întrebându-i dacă poate folosi imaginile pentru un material mai amplu. Ziariştii români i-au spus că poate lua legătura cu mine, pentru că fotografiile sunt ale mele. Am vorbit cu jurnalista australiană şi i-am lăsat un mesaj cu toate datele.”, a declarat viceprimarul Ionuţ Apostu.

Luni, elevi ai Liceului de Artă, alături de angajaţi ai URBIS, au refăcut marcajului singurei treceri de pietoni 3D din România. Este vorba despre o trecere de pietoni proiectată în aşa fel încât şoferii să aibă impresia că dungile albe plutesc, lucru care le va spori atenţia, obligându-i să oprească pentru a da prioritate pietonilor.

O astfel de trecere de pietoni poate fi realizată doar pe străzile cu sens unic şi asta pentru că iluzia optică se creează doar dacă o priveşti dintr-un anumit unghi, calculat cu atenţie de proiectanţi. Proiectul efectiv a fost realizat pe calculator de elevul Antonio Cristea.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.