AdministrațieȘtirile zilei

Cum a ajuns prefectul Carmen Ichim să riște plata unor penalități de peste 2 milioane de euro

De la învestirea în funcția de prefect, necazurile se țin lanț pentru Carmen Ichim. Nici nu a scăpat bine de emoțiile popririi puse pe salariu pentru o neregulă a conducerii anterioare, că o altă sabie a lui Damocles atârnă deasupra capului șefei de la „Casa Albă”.

Mai exact, prefectul Ichim riscă să plătească penalizări de peste 2 milioane de euro pentru nepunerea în posesie a foste judecătoare din Beceni, care nu și-a primit drepturile asupra unui teren încă din 1991.

Astăzi, la sediul Prefecturii s-au desfăşurat lucrările ședinței extraordinare a Comisiei Județene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor (Comisia de Fond Funciar), în cadrul căreia prefectul judeţului, Carmen Ichim a prezentat un caz particular. Speța este destul de încurcată:

O fostă judecătoare din Beceni, Elena Cârcei, a obținut, în anul 1991, o hotărâre judecătorească prin care i se reconstituie dreptul de proprietate pe un teren de 5,44 hectare. În ciuda faptului că a existat o hotărâre judecătorească, proprietara terenului ar fi fost pusă în posesie abia în anul 2011 și doar cu o suprafață de 5,32 hectare pentru care abia în ședința Comisiei Județene de Fond Funciar de astăzi i-a fost emis titlul de proprietate.

„Pentru că autoritățile au refuzat să pună în aplicare hotărîrea judecătorească din anul 1991, Elena Cîrcei a chemat în judecată Comisia Județeană de Fond Funciar și pe președintele acesteia, respectiv prefectul Carmen Ichim și solicită despăgubiri de 70.000 de euro dar și penalități care urmează a fi stabilite în instanță pentru fiecare zi de întârziere din luna decembrie a anului 1991 și până la momentul la care va fi pusă în posesie.

 Cum cuantumul penalităților de întîrziere se ridică la o valoare între 100 și 1000 de lei pe zi, instanța urmând să decidă suma exactă, statul ar putea fi pus să plătească chiar și peste 2 milioane de euro doar pentru partea de penalități fără a mai lua în calcul cei 70.000 de euro.”, scrie Observatorul Buzoian.

La rândul său, prefectul Carmen Ichim este de părere că atitutinea proprietarei terenului este strigătoare la cer:  Să lași o instituție 25 de ani fără să îi spui nimic mi se pare că este un lucru făcut deliberat că să obții niște bani. Sunt surprinsă că un om care știe ce vorbește cere asemenea penalități din 16 decembrie 1991 Cred că puteau să facă mai dinainte acțiunea dar cred că intenționat au lăsat să treacă o perioadă mare”, a spus șefa de la Casa Albă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button