Utile

Cum alegi cele mai bune şifoniere pentru dormitor

Dormitorul este un spațiu personal. Este zonă de odihnă, de meditații totodată este şi un loc intim. Amenajarea acestuia este o mare provocare pentru mulți dintre noi.

Primele lucruri care vin în minte sunt cele ce ţin de culori, nuanțe, texturi şi pe bună dreptate, toate aceste elemente cumulate contribuie la realizarea ambientului. Totuși un alt aspect de care trebuie să se țină seama este organizarea. Nimeni nu-şi doreşte un spațiu cu lucruri aruncate la nimereală sau unul care să copleşească. În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenția asupra corpurilor pentru organizare, mai exact a şifonierelor.

Cum alegi şifoniere potrivite

  • Mărime

Primul aspect pe care trebuie să iei în considerare este dimensiunea. Dacă ai la dispoziție dormitoare mari, poți achiziţiona șifoniere mari care oferă spațiu generos pentru depozitare. Dormitoarele mici nu trebuie aglomerate cu corpuri voluminoase, deci şifonierele potrivite pentru acestea sunt mici şi au aspect minimalist.

  • Sistem de închidere

Dacă vorbim despre sisteme de închidere trebuie precizat că sistemele cu șine au estetică plăcută și sunt ușor de folosit, însă sunt mai adânci cu cel puțin 15 cm faţă de şifonierele cu sistem tradițional de închidere. La fel de importante sunt sistemele de închidere, cele cu sisteme de amortizare sunt silențioase deci pot fi utilizate fără a strica somnul partenerului.

  • Compartimentarea

Cu siguranță îţi doreşti haine bine organizate așa economiseşti mult timp şi afişezi mereu o ținută impecabilă. Corpul perfect trebuie să dețină atât rafturi pentru organizare cât şi bară pentru umeraşe.

După ce ai analizat detaliile tehnice te poţi orienta către materiale şi culori. Texturile netede şi culorile calde, deschise,  pun în valoare dormitoare puțin spaţioase. Dacă în apropiere adaugi şi lampadare elegante cu lumină caldă vei crea un  spaţiu intim perfect optimizat.

Un  dormitor modern poate fi organizată cu ajutorul finisajelor lucioase şi a oglinzilor. Un  şifonier cu fețe din MDF placat cu oglinzi va crea senzaţie, indiferent de dimensiunea încăperii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button