Utile

Cum realizezi o instalatie cu durata lunga de viata folosind teava laminata si teava zincata

Instalatiile sanitare sunt cauza multor probleme din sfera casnica, fie ca vorbim de locuinte tip vila sau apartament. De aceea, atunci cand vine vorba de investitie pentru realizarea unei instalatii cu o durata de viata cat mai lunga, lipsa problemelor si a deranjului pe care acestea il cauzeaza face sa merite fiecare banut. Asadar, nu face rabat la materialele folosite, ci alege tevi laminate si tevi zincate de calitate care sa nu trebuiasca sa fie schimbate in viitorul prea apropiat.

Teava laminata – unul dintre cele mai cautate produse in constructii

Tevile fara sudura, cunoscute si sub numele de tevi laminate sau tevi trase sunt fabricate de cele mai multe ori din otel, lucru care ii ofera o rezistenta crescuta la presiune si o forma uniforma (perfect rotunda), precum si rezistenta la sarcini. Acest lucru o face ideala pentru a fi folosita la constructia de nave, pe platforme petroliere, pentru realizarea diferitelor piese auto, dar si in domeniul constructiilor metalice. Structura metalica are nevoie de o rezistenta mecanica superioara si cum tehnologia permite arhitectilor sa rupa barierele creative, propunerile acestora au devenit tot mai complexe. Pentru realizarea acestora, structurile metalice din domeniul industrial, agro-zootehnic, dar si casnic sunt construite cu tevi trase. Datorita diametrelor si grosimilor atat de variate, tevile trase sunt folosite si in cadrul structurilor metalice decorative, acestea fiind destul de des intalnite mai ales in cazul cladirilor de birouri, dar si a caselor cu artitectura inspirata din curentul modernism sau deconstructivism.

Rezistand la presiuni ridicate si neavand un punct vulnerabil reprezentat de sudura, teava trasa este utilizata pentru realizarea instalatiei de gaze, aceasta fiind cea mai comuna utilizare a ei, intalnita in locuintele tuturor. Sunt reduse astfel riscurile de explozie sau de scurgeri de gaze. Avand o durata de viata extrem de lunga (tocmai pentru ca nu exista puncte de sudura ce ar putea ceda), tevile laminate, pe care le gasesti accesand linkul https://www.nicometaltub.ro/trasa-laminata, sunt singura alegere pe care o poti face pentru instalatia de gaze, astfel incat sa fii sigur ca nu vei avea probleme pe o durata foarte mare.

In ceea ce priveste costurile, pretul pentru tevile trase pornesc de la 20 lei / m, dar poate depasi chiar si 100 euro, in functie de grosimea pe care o are. Ar trebui sa stii si faptul ca cel mai adesea, teava trasa la cald sau trasa la rece se vinde la lungimi de 3 sau de 6 m lungime, astfel incat sa iti poti calcula cel mai bun traseu pentru instalatia ta.

Poti avea instalatii pentru apa care nu ruginesc doar cu teava zincata

Teava zincata este, de asemenea, fabricata din otel, doar ca are aplicat un strat de zinc, atat la exterior, cat si la interior. Zincul protejeaza teava impotriva ruginii, ceea ce o face ideala pentru transportarea fluidelor si a altor agenti corozivi. Un sfat primit de la specialisti a fost ca teava zincata sa se imbine cu alte componente doar prin metoda filetarii, intrucat prin sudura, zincul ar fi distrus, iar acest lucru ar permite aparitia ruginii in scurt timp. Iata un alt motiv (in cazul in care ti-ai facut deja o lista) pentru care ar trebui sa chemi un instalator atunci cand refaci instalatia locuintei tale: echipamente specializate (precum cele care creeaza filetul). Cele mai multe astfel de aparaturi ar costa mai mult decat vizita unui instalator, ceea ce face inutila achizitionarea unuia pentru una-doua lucrari de acasa.

Pretul pentru teava zincata pentru instalatii poate incepe chiar si de la 7 lei / m, ceea ce o face destul de cautata, mai ales pentru transportarea agentului termic. Folosirea acesteia la instalatiile de caldura si la instalatiile sanitare o face sa fie una dintre cele mai cautate tipuri de tevi pentru locuinte. O alta intrebuintare a tevei zincate este in cazul sistemelor pentru aer conditionat. Teava zincata cu pret mai ridicat este cea cu grosime mai mare, folosita in realizarea gardurilor si a balustradelor.

Daca tii cont de temperatura si presiunea apei ce urmeaza sa fie transportata prin tevile alese, de tipul de material si daca alegi corect metodele de realizare a instalatiei, atunci poti fi sigur ca cel putin cativa ani nu vei avea batai de cap. Cu toate ca acum, dupa ce ai citit acest articol poti spune ca stii mai multe despre realizarea unei instalatii pentru locuinta ta, iti recomandam sa apelezi la un instalator autorizat, iar cunostintele acumulate sa le pastrezi pentru ”verificarea” acestuia.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: