AdministrațieȘtirile zilei

Cum s-a descurcat firma care a obținut EXCLUSIVITATE pentru live-urile din Primărie

Astăzi a avut loc prima transmisie live a ședinței de Consiliu Local, în baza unui contract de achiziție directă încheiat între Primăria Buzău și firma Magnetic Zero Production. După aproape trei ore de transmisie pe Facebook, clipul a a înregistrat 6500 de vizualizări și aproape 50 de comentarii.

Firma contractată de municipalitate s-a prezentat astăzi la ședință cu doi operatori și cu o logistică demnă de luat în seamă. În jur de zece camere video, un mixer profesional, o unitate centrală și multe cabluri al căror rol doar un specialist pe tehnic l-ar putea pricepe.

Dar ce trebuie reținut este că firma a prestat astfel de servicii pentru evenimente mari precum Drăgaica sau Toamna Buzoiană, transmițând live pe Facebook imagini și sunet de calitate. Unei astfel de firme, care „lucrează cu statul” și care are un buget ce îl depășește pe al tuturor organelor de presă buzoiene la un loc, este imposibil să îi faci concurență.

De aici au pornit nemulțumirile unor reprezentanți ai presei, care au criticat dur decizia controversată a primarului Buzăului. Încheierea contractului cu firma buzoiană pentru transmiterea ședințelor CLM a fost taxată imediat și de consilierii municipali, care au privit cu îngrijorare decizia primarului.

Reamintim că ieri, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre prin care dreptul de a transmite în direct ședințele CLM revine unei singure societăți agreate de Primărie. Firma care va deține exclusivitatea a încheiat cu municipalitatea un contract în baza unei proceduri de achiziție.

Propunerea a stârnit discuții în contradictoriu, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local. Consilierii PNL au fost cei mai vehemenți.

Transmisiile în direct vor fi realizate de Magnetic Zero Production SRL, firmă care se obligă să difuzeze materialele de presă live, pe diferite portaluri de socializare. Filmările vor putea fi vizionate și ulterior, pe site-ul Primăriei.

Conform portalurilor de specialitate, societatea care a achiziționat drepturile de difuzare în direct a ședințelor CLM este înființată anul acesta. Valoarea contractului încheiat între cele două părți nu este cunoscută.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: