Utile

Cum să alegi semințele potrivite pentru gazon

Cum să alegi semințele potrivite pentru gazon. Criterii de selecție a materialului săditor. Tipuri de gazon și sfaturi pentru o alegere înțeleaptă

O curte cu aspect îngrijit este visul fiecărui proprietar. Pentru aceasta, ai nevoie de un gazon de calitate. Semințe de gazon trebuie selectate cu grijă și bine îngrijite pentru a le obține.

Criterii de selecție a materialului săditor

Semințele trebuie alese ținând cont de câteva criterii.

Criterii principale:

  1. Destinația gazonului. Înainte de a achiziționa semințele, stabilește scopul viitorului gazon (decor, picnicuri, jocuri).
  2. Anumite tipuri de semințe se pretează pentru condiții climatice specifice. Asigură-te că ești informat cu privire la acest aspect, pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.
  3. Compoziția solului joacă un rol esențial în selecția semințelor. Ia în considerare indicatori cum ar fi aciditatea și adâncimea apei subterane.
  4. Anumite specii cresc bine doar în zonele însorite sau , din contră, umbrite. Există și varietăți universale care prind rădăcini indiferent de condițiile disponibile.
  5. Timpul alocat. Atunci când alegi semințe, lu în considerare cât timp poți aloca pentru îngrijirea gazonului. Dacă esti foarte ocupat, ar trebui să îți îndrepți atenția spre soiuri mai puțin pretențioase, care au nevoie doar de udare regulată.

Având în vedere aceste aspecte, poți găsi varianta care să funcționeze pentru tine..

Tipuri de gazon și sfaturi pentru o alegere înțeleaptă

Magazinul online GrădinaMax îți pune la dispoziție un sortiment variat de gazon, fiecare tip având propriile caracteristici.

Tipuri de gazon:

  • ornamental;
  • pentru zone uscate;
  • maur;
  • pentru sport și joacă;
  • pentru umbră.

Desigur, există o mulțime de criterii după care se poate realiza clasificarea gazonului. Cel mai important este să sincronizezi scopul acestuia și caracteristicile spațiului pe care dorești să îl acoperi cu iarbă cu tipul de semințe.

Un gazon frumos va schimba atmosfera din jurul locuinței tale și te va îmbia să îți petreci mai mult timp în exteriorul casei, ceea ce este recomandat pentru o stare de bine.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button