Economic

Cum scapi de plata impozitului pe clădiri

Potrivit legislației în vigoare, începând cu anul 2013, buzoienii care execută lucrări pe cheltuială proprie la blocurile în care locuiesc sunt scutiți de la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de 5 sau 7 ani.index

Pentru a beneficia de această scutire, locatarii trebuie să depună o serie de documente pe care le pot consulta aici.
  • În afara scutirilor şi facilităților prevăzute de Codul Fiscal, Consiliul Local al Municipiului Buzău acordă și alte  reduceri și scutiri de la plata impozitelor pentru proprietarii buzoieni.
Astfel, copiii cu vârstă de până la 18 ani (sau 25, dacă se află în continuarea studiilor) ani orfani de ambii părinți, sunt scutiți de la plata impozitului pe clădiri, terenuri sau alte bunuri.
Nici buzoienii care dețin titlul “Cetăţean de onoare al municipiului Buzău” sau “Omul Anului” nu vor trebui să plătească taxele pentru proprietate, ei fiind scutiți, potrivit hotărârii Consiliului Local.
De asemenea, sunt “iertați” de plata impozitelor și cetățenii care întrunesc următoarele condiții:
  • venitul lunar pe membru de familie să nu depăşească în luna anterioară depunerii cererii suma de 400 lei;
  • contribuabilul sau membrii familiei sale să nu deţină mijloace de transport cu tracţiune mecanică, cu excepţia celor destinate transportului persoanelor cu handicap;
  • contribuabilul sau membrii familiei sale să nu fi deţinut în ultimul an sau să dețină în proprietate mai multe clădiri/terenuri în municipiul Buzău sau în alte localităţi, indiferent de utilizarea acestora.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5