Știrile zilei

De ce nu poate fi deschis sicriul sublocotenentului Ciprian Polschi

Sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi a ajuns, aseară, la Buzău, fiind depus la capela bisericii „Sfântul Ștefan”. Familia și-l va aminti însă pe militarul ucis în Afganistan așa cum era în timpul vieții, deoarece sicriul nu poate fi deschis sub nicio formă.

Motivele sunt lesne de înțeles. Potrivit unor surse apropiate familiei, militarul se afla la doar trei metri de mașina capcană care a explodat la intrarea în Green Zone din Kabul. Ciprian nici nu a apucat să realizeze ce s-a întâmplat, suflul exploziei omorând pe loc peste zece oameni.

De altfel, trupul militarului român a fost adus din Afganistan într-un sicriu din zinc, așa cum prevăd procedurile de transport în cazul persoanelor decedate peste hotare. La București, trupul lui Ciprian a fost dus la morga Spitalului Militar Central, unde medicii l-au așezat într-un sicriu din lemn, în care va fi și înmormântat.

Repatrierea militarilor căzuți la datorie se face în sicriu de zinc, închis etanș.

Caporalul Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

A fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de cavaler cu însemne pentru război.

„Îmi este foarte dor de tine! Te iubesc mai mult decât propria persoană!” Este ultimul mesaj trimis de soția sa prin intermediul Facebook. Doi băieţi, Gabriel, de 11 ani, şi Alex, de 9 ani, au rămas fără eroul lor. Ciprian Ştefan Polschi plecase în Afganistan pentru terapiile celor doi copii ai săi. Micuții s-au născut cu probleme de sănătate și singura lor șansă era aceasta – despărțirea temporară de tatăl lor. Doar că viața avea alt plan. Eroul lor, care îi iubea enorm, s-a dus pentru totdeauna.

Mâine, la ora 09:00, sublocotenenul post-mortem Ciprian Polschi va porni pe drumul fără întoarcere de la capela bisericii „Sfântul Ștefan” spre biserica militară „Pogorârea Sfântului Duh” din bariera Ploiești. Militarul căzut la datorie în Afganistan va fi înmormântat mâine, la Cimitirul Eroilor din Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close