Cultură Știrile zilei

De Dragobete sunteți invitați la Muzeul Județean

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură ce funcționează în subordinea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, bld. Nicolae Bălcescu, nr. 50, jud. Buzău, reprezentată legal de către dr. Daniel Costache, în calitate de manager, anunță implementarea activităților din cadrul programului ”Dragobete vs Sfântul Valentin”, ed. a III-a în ziua de 24 februarie 2018, la sediul principal al instituției, începând cu ora 10.00.

Programul manifestărilor este următorul:

10.00 – 11.00 Prelegere publică ”Dragobete vs Sfântul Valentin”; în cadrul acestui program, ajuns la cea de a III-a ediție, tinerii au ocazia de a afla informații noi despre originea, semnificația și importanța celor două sărbători ale iubirii.

11.00 – 11.20 Vizionare film documentar ”Sărbătoarea de Dragobete la români”; montajul realizat este un documentar ce dorește a prezenta tinerilor, și nu numai, modul tradițional prin care satul românesc întâmpina sărbătoarea de Dragobete. Importanța acestei minunate sărbători în lumea satului românesc rezultă și din complexitatea obiceiurilor legate de Dragobete. Unii tineri, în Ziua de Dragobete, își crestau brațul în formă de cruce, după care își suprapuneau tăieturile, devenind astfel frați, și, respectiv, surori de cruce. Se luau de frați și de surori și fără ritualul de crestare a brațelor, doar prin îmbrățișări, sărutări frățești și jurământ de ajutor reciproc. Cei ce se înfrățeau sau se luau surori de cruce făceau un ospăț pentru prieteni, așa cum afirma etnograful, folcloristul, istoricul, profesorul și preotul Simion Florea Marian.\

11.30 – Vernisarea expoziției de bază Epoca Fierului pe teritoriul județului Buzău (700 a.Chr. – 106 p.Chr.); odată cu deschiderea spre vizitare a acestei săli, dedicată perioadei geto-dacice, Muzeul Județean Buzău completează seria expozițiilor de bază din cadrul colecției de arheologie. Maniera modernă de valorificare a patrimoniului arheologic, calitatea grafică și documentară a materialelor complementare precum și amenajarea spațiului expozițional au rolul de a duce într-un plan nou conceptul de muzeologie.
Vă așteptăm la sediul Muzeului Județean Buzău să participăm împreună la cea de a III-a ediție a Programului Dragobete vs Sfântul Valentin, Sâmbătă, 24 februarie 2018, începând cu ora 10.00.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */