Știrile zilei

De unul am scăpat. Urmează partea cea mai grea

Reușită pentru prefectul județului Buzău. Carmen Ichim și echipa sa au anunțat recent că depozitul de deșeuri industriale cu conținut de azbest aparținând S.C. Fermit Râmnicu Sărat a fost închis oficial. Partea cea mai grea abia acum urmează, deoarece a rămas deschis depozitul fostei rafinării Venus Oil Reg Râmnicu Sărat, care poate atrage sancțiuni economice usturătoare pentru România din partea Comisiei Europene. Reprezentanții Prefecturii iau în calcul o eventuală expropriere.

După mulți ani de amânări și tervirgersări, s-a pus lacătul pe două depozite cu deșeuri periculoase din județul Buzău. Este vorba despre depozitul de deșeuri menajere din Nehoiu, închis încă de anul trecut, și depozitul cu deșeuri de azbest al societății Fermit din municipiul Râmnicu Sărat, care a fost închis la finele anului trecut, în prezența prefectului județului Buzău, Carmen Ichim.

Costul lucrărilor se ridică la aproape un milion de lei și a fost suportat de firma râmniceană. Lucrările au constat în turnarea mai multor straturi de pământ, aplicarea unei membrane geotextile impermeabile, amenajarea unui sistem de drenaj pentru apele pluviale și forarea a trei puțuri pentru monitorizarea calității apei freatice.

Din păcate, Buzăul mai rămâne cu un depozit neînchis. Este vorba despre depozitul de reziduuri petroliere al societății Venus Oil Reg din Râmnicu Sărat, firmă aflată în insolvență. Pentru că neînchiderea acestui depozit poate atrage sancțiuni economice usturătoare din partea Comisiei Europene, autoritățile iau în calcul o eventuală expropriere pentru a rezolva această problemă.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button