Știrile zileiPolitică

Demonstrație de forță a PSD Buzău

Astăzi, la Sala Mare a Consiliului Județean a avut loc Consiliul Politic Județean al PSD Buzău, la care au participat aproximativ 300 de delegați. Cu această ocazie, social-democrații conduși de Lucian Romașcanu și-au desemnat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie.

Întâlnirea de la Consiliul Județean a început în jurul orei 10:00, iar două ore mai târziu, presa buzoiană a fost invitată la o conferință care i-a avut ca principali actori pe liderii PSD Buzău: președintele Lucian Romașcanu, președintele CJ Buzău, Petre Neagu, primarul Constantin Toma și secretarul general al organizației, deputatul Romeo Lungu.

Cei patru au vorbit despre importanța obținerii unui scor bun la alegerile comasate de pe 9 iunie 2024, care vor fi definitorii pentru celelalte bătălii electorale ale anului. Senatorul Lucian Romașcanu, care a primit girul de a candida pentru șefia Consiliului Județean Buzău, a precizat că își dorește de la organizația buzoiană rezultate cel puțin la fel de bune precum cele de la localele precedente.

Liderul PSD spune că va juca „cu mandatul pe masă”, însă este convins că social-democrații buzoieni își vor îndeplini obiectivele, adică cel puțin 57% din voturi și măcar 77 de primari din totalul de 87.

În ceea ce privește listele pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal Buzău, liderii PSD au precizat că vor fi modificări: „Sunt și consilieri care nu au confirmat și pe care îi vom înlocui”, a precizat Constantin Toma.

Edilul a confirmat însă că va merge în aceeași formulă de conducere la Palatul Comunal. Așadar, Oana Matache și Ionuț Apostu vor fi în continuare viceprimari.

De asemenea, la Consiliul Județean va continua ca vicepreședinte Adrian Petre, în timp ce Felix Rache a decis să nu mai candideze, dar să sprijine PSD în zona Râmnicului.

Cert este că, astăzi, PSD Buzău a transmis un mesaj de forță și de unitate, aspect esențial pentru reușita în alegerile care bat la ușă.

Vom reveni cu noutăți de pe listele PSD în materialele următoare.

FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button