Politică

Deputatul buzoian Andi Cristea, întâlnire cu șeful Departamentului pentru securitate și afaceri externe din Ambasada Regatului Unit la București

Deputatul buzoian Andi Cristea a avut o întâlnire cu Ahmed Patel, șeful Departamentului pentru securitate și afaceri externe din Ambasada Regatului Unit la București. Cei doi au discutat despre Metaverse , iar parlamentarul român a prezentat elementele principale din memorandumul introductiv, recent desecretizat la Strasbourg, evidențiind principalele riscuri și oportunități aduse de tehnologia realităților imersive.

„M-am întâlnit astăzi cu Ahmed Patel, șeful departamentului pentru securitate și afaceri externe din Ambasada Regatului Unit la București.

Mă bucur de interesul manifestat de colegii britanici față de Metaverse şi tehnologiile emergente! Am prezentat elementele principale din memorandumul introductiv, recent desecretizat la Strasbourg, evidențiind principalele riscuri și oportunități aduse de tehnologia realităților imersive.

Cu această ocazie, am adresat mulțumiri pentru ospitalitatea oferită în iunie de Parlamentul Britanic, la Westminster, când sub egida Consiliului Europei am organizat o sesiune de audieri pe tema raportului privind tehnologia Metaverse.

De altfel, la începutul lunii noiembrie 2023, la Bletchley Park, Regatul Unit a organizat un Summit istoric privind Siguranța Inteligenței Artificiale.

Printre participanți s-au numărat Elon Musk, Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, Prim-ministrul britanic Rishi Sunak, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, căreia, luna trecută, i-am prezentat liniile generale ale raportului pe Metaverse pe care îl coordonez.

Metaverse nu reprezintă doar viitorul internetului, ci și viitorul experiențelor umane mediate de tehnologie, oferind cele mai intense senzații de prezență activă prin separarea prezenței mentale de cea fizică. Această tehnologie va accelera toate fluxurile de interacțiune din societatea noastră. O lume cu Metaverse nu este doar o lume tehnologizată, ci este o lume nouă!”, a scris deputatul Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button