PoliticăȘtirile zilei

Deputatul Ionela Dobrică, fotografie alături de cel mai tânăr cancelar al Austriei

La sfârşitul săptămânii trecute, în contextul actualei preşedinţii austriece a Consiliului Uniunii Europene, la Viena s-a desfăşurat a cincea ediţie a Forumului Tinerilor Parlamentari sub egida EU40. Participarea României la Forum a fost asigurată de către deputatul buzoian Ionela Dobrică.

La invitaţia JungeIndustrie Austria, o reţea de tineri antreprenori şi directori austrieci, mai mulţi parlamentari din statele membre U.E. au susţinut o serie de întrevederi cu omologi din Parlamentul austriac, membri ai guvernului cărora li s-a alăturat Cancelarul Federal Sebastian Kurz şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

„Am avut plăcerea să discut despre ce presupune o astfel de responsabilitate și despre provocările pe care le întâmpină noua generație de politicieni cu cel mai tânăr cancelar federal al Austriei, Sebastian Kurz, dar și cu membri ai guvernului, oameni de afaceri și colegi parlamentari din țările membre UE” – Ionela DOBRICĂ

Din reţeaua tinerilor membri parlamentari europeni EU40 face parte şi deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică, unul din cei mai tineri deputaţi din această legislatură, cu 78 de iniţiative parlamentare, vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

Forumul de la Viena s-a concentrat pe relaţionarea dintre #tinerii politicieni şi tinerii oameni de afaceri. Consider că atunci când faci parte din Legislativ trebuie să ai contact cu toate ramurile societăţii şi să înţelegi cât mai bine cum funcţionează acestea şi cum sunt interconectate. Având în vedere piaţa comună europeană şi tendinţa depăşirii graniţelor fizice cu ajutorul tehnologiei este necesar ca fiecare dintre noi să avem contact atât cu piaţa internă cât şi cu cea externă pentru a fi capabili să armonizăm cât mai bine legislaţia cu nevoile antreprenorilor şi implicit ale cetăţenilor care sunt beneficiarii finali ai fiecărei decizii.”, a declarat Ionela Viorela Dobrica.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: