PoliticăȘtirile zilei

Deputatul Marcel Ciolacu, INTRANSIGENT: „O să mă asigur că așa rămâne!”

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, dă asigurări că „fake-news-urile” apărute ieri pe tema așa-zisei sale plecări către partidul lui Ponta nu vor afecta în niciun fel situația organizației de la Buzău. Postarea sa pe Facebook se vrea, totodată, o dezmințire a zvonurilor potrivit cărora deputatul buzoian și senatorul Lucian Romașcanu ar migra către PRO România:

„Indiferent de câte “fake news-uri” vor mai fi, râmâne cum am stabilit: organizația PSD Buzău e printre cele mai puternice din țară! Si o să mă asigur că așa rămâne!!!”, a scris, ieri, deputatul buzoian pe Facebook.

Primul demnitar care a reacționat în urma fake-news-ului a fost, însă, senatorul buzoian Lucian Romașcanu, cel care a scris un mesaj amplu pe contul său de Facebook:

Înțeleg, după douăzeci de ani de media, cât de mult se poate înțelege din presa românească, atât din cele ce se văd cât și din cele ce se petrec în zone mai absconse. Să zicem că zona absconsă și nu scăderea în profesie îi împiedică pe unii dintre jurnaliști să-și sune „clienții” când aceștia fac subiectul câte vreunei știri.

Buzoianul Lucian Romașcanu, ex-ministru al Culturii în Guvernul Tudose

Astăzi am aflat din presă că negociez plecarea din PSD împreuna cu șeful meu Ion Marcel Ciolacu; știre dată, preluată și răspreluată fără un țâr la telefonul propriu spre o minimă verificare. Pentru că nu țâr, lămuresc eu aici:

– Sunt în PSD și predecesorii din ianuarie 1990, membru fondator al organizației de tineret a FSN
– Nu am am fost în alt partid nici măcar în vizită (pe bune!)
– Am primit încrederea alegătorilor ca senator pe listele acestui partid în 2016; avem, pe lângă responsabilitatea la nivel național, multe de facut pentru Buzău
– Am fost ministru (unii zic că bun…) într-un guvern al PSD
– Am, în zonele fundamentale, o anumită fidelitate care mă împiedică la gesturi incorecte
– Sunt destul de fraged în politica mare să mut pânzele după cum bate vântul într-un anumit moment

Iată câteva motive pentru care plecarea din PSD nu este pentru mine o opțiune. (Nu zic niciodată căci știm zicala, dar cred că lucruri grave și de neschimbat trebuie să se petreacă pentru ca un transfer al meu să se întâmple. Mai repede mă întorc la vatră…)

Totuși, mărturisesc deschis că văd și eu lucruri criticabile în PSD, sunt sigur că uneori abordarea unor zone s-ar putea face mai bine, am și eu așteptări mari de la mine, de la șefii și colegii mei. Dar, iarăși, cred că toate astea se pot discuta și îndrepta în interior, fără a scoate mașina de spălat rufe în stradă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close