Știrile zilei

Desen tehnic pentru începători – Învață, ca să devii cel mai bun!

În prezent, piața muncii este din ce în ce mai plină de anunțuri pentru desenatori tehnici. Acest segment de pe piață este în continuă dezvoltare, însă anunțurile nu mai sună ca acum câțiva ani. Desenul tehnic digital este din ce în ce mai solicitat. Dacă dorești să te inițiezi în arta desenului tehnic 3D, este foarte probabil să ai nevoie să înveți să folosești un program care să îți permită realizarea unor astfel de proiecte. Printre cele mai populare se numără Civil 3D, iar ca să îl poți folosi cât mai optim, va fi necesar să participi la un curs de desen tehnic.

Despre desenul tehnic pentru începători în 2018

Deși desenul tehnic în 2D va fi mereu necesar și solicitat, cererea pentru desenatori tehnici în 3D este din ce în ce mai mare. Dacă te interesează desenul tehnic pentru începători, află că pentru a putea realiza un desen tehnic 3D este necesar să participi la cursuri de desen, pentru a învăța în primă fază, noțiunile de bază. În cadrul acestor cursuri de desen vei deprinde abilitățile necesare pentru a manipula corect și optim un program pentru desenul tehnic. Există mai multe programe de acest gen pe internet, gratuite sau nu, dar cei mai mulți angajatori îți vor cere cunoștințe de operare a programului Civil 3D.

Te întrebi în ce ramuri ale industriei există o astfel de cerere? Răspunsul s-ar putea să te surprindă, deoarece există destul de multe afaceri care au o nevoie acută de un desenator tehnic digital. Probabil primul domeniu care îți vine în minte atunci când te gândești la desenul tehnic este arhitectura. Află însă că acesta este necesar și în alte domenii precum: construcții, infrastructură, mecanică, instalații industriale sau GIS. Cererea fiind atât de mare, mulți sunt de părere că merită să investească timp și resurse într-un curs de desen tehnic Civil 3D.

AutoCAD Civil 3D – Cel mai bun program pentru proiectare

Specialiștii recomandă folosirea programului AutoCAD Civil 3D pentru proiectarea, gestionarea, planificarea și dezvoltarea proiectelor de infrastructură. Cel mai adesea acest program este folosit atunci când este nevoie de proiectarea structurilor civile (de unde îi vine și denumirea de Civil 3D), și anume: drumuri, piețe publice sau căi de comunicații sau căi de transport (căi ferate, căi ferate subterane, tuneluri, etc).

Orice structură fizică civilă trebuie mai întâi proiectată pe hârtie și digital. Programul Civil 3D are scopul de a ușura cât mai mult acest proces. Îndată ce o persoană învață să îl folosească rapid și eficient, va putea realiza orice proiect necesar. Mai mult decât atât, după părerea multor utilizatori, Civil 3D este un program ideal mai ales pentru realizarea ajustărilor necesare în cardul unui proiect.

Cursuri de desen tehnic pentru începători

Când cineva începe să caute un curs de desen tehnic pentru începători, trebuie să aibă în vedere cât timp are la dispoziție pentru acest curs, precum și ce poate să îi ofere. Un curs de desen tehnic AutoCAD Civil 3D pentru începători durează în general 3 zile conform paginii https://www.manandmachine.ro/cursuri/civil-3d/, dar se poate opta și pentru o variantă intensivă de o singură zi, în care se parcurg o singură dată operațiunile principale ce se pot realiza în program.

Noțiunile pe care un începător în desen tehnic trebuie să le deprindă în cadrul cursului de desen Civil 3D cuprind următoarele segmente: prezentarea generală a programului, crearea unui drum, crearea secțiunilor transversale, realizarea și editarea parcelelor, realizarea suprafețelor 3D, crearea profilelor longitudinale, crearea axelor, realizarea drumurilor și vizualizarea lor în 3D, precum și calculul volumelor.

Cel mai ușor se poate găsi un astfel de curs de desen tehnic pentru Civil 3D online. În general acestea se pot realiza fie la un sediu, fie poți participa la el dintr-o locație aleasă de tine, chiar de acasă. Dacă ultima variantă este cea mai convenabilă, atunci sunt mai multe metode de a participa la curs, dar pentru toate ai nevoie de o conexiune la Internet, și să urmezi pașii indicați de firma care oferă cursul de desen. Cursurile de desen pot fi standard, dar de cele mai multe ori se pot personaliza. Utilizatorul citește tot despre conținutul cursurilor pe Manandmachine.ro și poate rezerva online un loc în centrul de instruire.

Orice muncă este făcută mai bine atunci când cel care o execută este bine instruit. Cu ajutorul cursurilor de desen tehnic pentru începători  AutoCAD Civil 3D, oricine poate ajunge să realizeze proiecte în 3D. Și faptul că proiectul tău a stat poate la baza unui drum pe care îl vor folosi milioane de oameni, nu are cum să nu îți aducă cea mai mare satisfacție.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close