Politică

Dezbatere captivantă condusă de Andi Cristea la Consiliul Europei despre provocările și oportunitățile tehnologiei Metaverse

Deputatul PSD Andi Cristea a condus o dezbatere captivantă la sediul Consiliului Europei din Paris, cu privire la impactul tehnologiei Metaverse în societatea contemporană. Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică de a aborda subiectul eticii utilizării acestei tehnologii, subliniind ideea că Metaversul ar trebui să servească umanitatea, nu să devină un scop în sine.

Metaversul are potențialul de a extinde drepturile civile și sociale în întreaga lume și poate avea implicații uriașe pentru viitorul democrației și guvernării. Riscurile asociate cu această tehnologie includ preocupări privind confidențialitatea, securitatea cibernetică, dependența, pierderea libertății, răspândirea dezinformării, scăderea încrederii publice în instituțiile tradiționale din sectoare precum educația, guvernarea și mass-media”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Dezbaterea condusă de Andi Cristea a evidențiat importanța abordării responsabile și echilibrate față de tehnologia Metaverse, subliniind necesitatea unui cadru etic și legal adecvat pentru a ghida dezvoltarea acestei tehnologii într-un mod benefic pentru societate.

Discuțiile noastre au fost îmbogățite de contribuțiile unor experți din mediul academic precum românca Dr. Cristina Voinea, cercetătoare la Centrul pentru etică practică al Universității din Oxford și Verity McIntosh, expertă în realități virtuale și extinse de la Universitatea din Bristol”, a adăugat deputatul PSD în postare.

Andi Cristea a condus pe parcursul acestui an, audieri extinse pe acest subiect în Paris, Strasbourg și Londra, unde a interacționat cu un spectru larg de experți și a reușit să contureze o imagine mai clară a impactului Metaversului asupra societății noastre.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. 18.000 de euro / luna pentru cai verzi pe pereti.
    Andutule, manca-te-ar nenea, daca tot esti acolo, la Bruxelles, fa ceva util, nu mai arde gazul de-aiurea cu prostii de-astea.

    Uite o idee pe care ai putea-o discuta pe-acolo, poate iese ceva bun din asta : daca tot se vrea „Repower Europe” poate ca n-ar fi rau daca banii disponibili ar merge, o parte, in panouri fotovoltaice pentru locuintele private (cu limita de putere instalata de 200 kW – 400 kW sau chiar mai mult) in sistem de finantare 50-50 sau chiar 75-25 (cu cat mai mici costurile pentru cetatean, cu atat mai mare succesul) si o alta parte in capacitati de stocare a energiei produse precum si in modernizarea liniilor de distributie,unde este nevoie, astfel incat energia electrica produsa in acest mod sa ajunga sa conteze cu adevarat pe piata libera si, in acelasi timp, sa ofere „eliberarea” energetica a micului consumator impreuna cu un mic plus al veniturilor din surplusul de productie.

    Cum ar arata o Europa in care majoritatea populatiei sa foloseasca exclusiv energie electrica produsa aproape gratuit pentru toate cele necesare „prin casa” iar industria sa poata folosi, liber, gazul si energia electrica produsa in surplus? Eu cred ca nu ar arata rau deloc, ba chiar bine, iar proiectul ar fi realizabil in cativa ani, cu vointa politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button