Administrație

DEZVOLTARE. Prima se va face la „Sfinții Îngeri”

Până în 2020, autoritățile buzoiene speră ca toate stațiile de autobuz din municipiu să fie modernizate, printr-un proiect cu fonduri europene. Cea dintâi stație reabilitată, cea din zona Bisericii „Sfinții Îngeri”, va deveni și cea mai modernă din municipiu.

Pentru realizarea acestui deziderat, Primăria Buzău a făcut un schimb de terenuri cu reprezentanții lăcașului de cult din centrul orașului. Municipalitatea a cedat un teren de 400 de metri în fața bisericii, de care slujitorii Domnului au mare nevoie pentru oficierea diferitelor slujbe în aer liber.

De cealaltă parte, biserica a cedat primăriei un teren de 140 de metri pătrați în spatele lăcașului de cult, acolo unde se va realiza o nouă stație de autobuz.

După aprobarea în Consiliul Local, act care s-a produs deja vineri, municipalitatea va demara procedurile de reabilitare și modernizare a stației.

Stația de pe strada Ostrovului va arăta complet diferit. Aici va fi amenajat un adăpost acoperit total, cu băncuțe și ecrane LCD, pe care vor fi afișate anunțuri de interes public, dar și un panou unde va fi anunțat timpul rămas până când autobuzele vor ajunge în stație.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: