Știrile zilei

Podul de la Mărăcineni are din nou nevoie de reparații

Calvarul din vara anului 2018 va fi greu de uitat de șoferi.

Anul trecut, sensul de mers al podului de la Mărăcineni – Râmnicu Sărat către Buzău – a fost închis timp de cinci luni pentru ample lucrări de reparaţii. Între lunile aprilie şi august, cât au durat lucrările, tot traficul rutier a fost preluat de către celălalt pod, din aval. Pentru că a fost deteriorat de traficul intens, sensul Buzău-Râmnic va intra în reabilitare. 

Potrivit Adevărul, traficul nu va mai fi afectat, deoarece, în curând, se va da în folosință podul de la Vadu Pașii, la care se lucrează intens. Totuși, din cauza volumului mare de trafic, calea de rulare de pe sensul Buzău-Râmnicu Sărat s-a deteriorat, motiv pentru care este nevoie de reparaţii. Astfel, la vară se vor face lucrari si pe acest sens de mers.

Responsabilii din Prefectura Buzău vor supraveghea îndeaproape lucrările, la fel ca şi în cazul reabilitării podului metalic. Spre deosebire de anul trecut, când traficul în zona podului a fost un calvar din cauză că nu exista o variantă ocolitoare în apropiere, de data aceasta, autorităţile dau asigurări că nu vor mai fi probleme.

Cât de curând, va fi dat în folosinţă podul rutier de la Vadu Paşii, reabilitat cu bani de la Guvern, iar şoferii pot folosi această rută spre nordul judeţului pentru a evita aglomeraţia la orele de vârf.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5